Aegrus In Manus Satanas

Saturnal Records

Website:

Aegrus

Aegrus is een Finse black metal band ontstaan in 2005. Na een EP en wat demo’s verscheen in 2015 het debuutalbum ‘Devotion for the Devil’. In 2017 werd er getekend bij Saturnal Records en verscheen de opvolger ‘Thy Numinous Darkness’ en op 11 oktober verschijnt ‘In Manus Satanas’ via datzelfde label.

‘In Manus Satanas’ opent met het nummer ‘Hymn to the Firewinged One’, een nummer met een fijne opbouw en sterk gitaarwerk. Opvallend zijn de ijzige krijsen van zanger / drummer Jani “Inculta“ Rämä die daarnaast ook nog solide drumwerk laat horen. Bij het navolgende nummers ‘Nightspirit Theosis’ en ‘Gestalt of Perdition’ gaat het tempo flink omhoog en daarmee zakt de kwaliteit van het gitaarwerk enigszins in. Het melodische gitaarwerk blijft weliswaar hoorbaar, maar de songs klinken een stuk bruter en dat past de band.

Het meest indrukwekkende nummer is ‘Nemesis’, een nummer waarbij al facetten van Aegrus samenkomen. Een traag intro dat plots omgezet wordt naar een heerlijk snel en brute passage. De tempowisselingen volgen elkaar op in het ruim 7 minuten durende nummer en al het goede dat Aegrus kan brengen komt naar voren. De band besluit met het titelnummer ‘In Manus Satanas’ en ook dit nummer spreekt tot de verbeelding. Bruut, de nadruk ligt weer op de vocalen van zanger / drummer Jani “Inculta“ Rämä die smerig en zwartgallig klinken en net als bij ‘Nemesis’ weet Aegrus de brute agressie te combineren met melodie.

‘In Manus Satanas’ is een sterk en modern black metal album, een aanrader. (Erik van Dijk)

78/100

Tracklist:
01. Hymn to the Firewinged One 05:46
02. Nightspirit Theosis 03:40
03. Gestalt of Perdition 05:49
04. At the Altar of Twilight 00:52
05. Ascending Shadows 07:03
06. Nemesis 07:09
07. The Black Wings upon Me 05:30
08. In Manus Satanas 08:38