Trollheim’s Grott Aligned with the True Death

World Terror Committe

Website:

Trollheim’s Grott

Aan het begin van de eeuw bracht het Finse Trollheim’s Grott twee albums uit met (industrial) black metal met trollenthematiek (met name de eerste plaat). Sinds 2003 gebeurde er echter niks meer, tot 2018 wanneer er een nieuw album, ‘Aligned with the True Death’, verschijnt op het W.T.C. label.

Het openingsnummer, tevens titelnummer, laat ten opzichte van 15 jaar geleden niet heel veel veranderingen horen. Lekker mechanisch klinkende black metal wordt op de luisteraar afgevuurd, met hier en daar een elektronische *ploink* om het geheel wat op te leuken. De band speelt op een hoog tempo, maar weet toch de aandacht vast te houden tijdens de nummers die allemaal zes minuten of langer klokken. ‘Twilight’ zit daar ruim onder maar is ook meer te beschouwen als een instrumentaal nummer. ‘LXFR’ heeft wat meer mid-tempo momenten zodat je even tot rust kan komen, alhoewel ook hier het gaspedaal gevonden wordt. ‘Earth’s Last Stand’ bevat van alles wat, inclusief wat industrial beats om het geheel te ondersteunen.

Kan je wel een potje kille black metal gebruiken, dat nog wat extra is aangezet met wat industrial elementen? Probeer dan deze band eens. (Thomas van Golen)

70/100

Tracklist:
01. Aligned with the True Death
02. Deathless Form
03. Omega Angel
04. Holy Black Sun
05. Twilight
06. LXFR
07. Earth’s Last Stand.