The Monolith Deathcult V2 – Vergelding

Human Detonator Records

Website:

The Monolith Deathcult

The Monolith Deathcult uit het Overijsselse kampen is ontstaan in 2002. Aanvankelijk bracht de band ons brute death metal, een stijl die gaandeweg veranderde in atmosferische death metal met elektronische invloeden. De wijziging van stijl legt de band geen windeieren en TMDC groeide uit tot een naam in het genre. Onlangs verscheen al weer het zevende album ‘V2 - Vergelding’.

Het album opent met een intro waarna we echt van start gaan met het nummer ‘Dawn of the Planet of the Ashes’ en wat onmiddellijk opvalt is dat de band weer verder gegroeid is. Een sterke riff die begeleid wordt door de inmiddels herkenbare elektronische geluiden. De brute vocalen van Robin Kok vormen een mooi contrast met de muziek, ‘Dawn of the Planet of the Ashes’ is een nummer dat je opzuigt en meeneemt op reis waarbij het onduidelijk is waar die reis stopt. ‘Fist of Stalin’ is een mid-tempo nummer met een beukende riff waardoor het nummer een wat industrial vibe krijgt. Een nummer als ‘The Snowflake Anthem’ valt op door de geweldige solo’s van Carsten Altena, en zo heeft eigenlijk ieder nummer wel iets dat verrast en of boeit.

The Monolith Deathcult brengt met ‘V2 - Vergelding’ een sterk album dat wat mij betreft wat langer had mogen duren. Het is een album waar je niet snel genoeg van krijgt en bij iedere luisterbeurt hoor je weer iets anders, iets nieuws. Een pleister op de wond zijn de twee bonus nummers die zijn opgenomen tijdens het optreden op de Graspop Metal Meeting in 2017. (Erik van Dijk)

85/100

Tracklist:
01. Planet Wrath 01:15
02. Dawn of the Planet of the Ashes 05:47
03. Come Forth Lazarus 06:48
04. Fist of Stalin 05:22
05. The Snowflake Anthem 04:50
06. Rise of the Dhul-Fakar 08:09
07. Die Glocke (Live at Graspop Metal Meeting 2017) 05:23
08. The Furious Gods (Live at Graspop Metal Meeting 2017) 09:27