Ross The Boss Blood Sworn

AFM Records

Website:

Ross The Boss

Ross Friedman a.k.a. Ross The Boss is natuurlijk het meest bekend vanwege de beginjaren / gloriedagen van de Amerikaanse heavy metal band Manowar waarmee hij zes albus opnam. In 1988, na de opnames van het Kings of Metal album moest hij echter op verzoek van medeoprichter DeMaio de band verlaten. Hierna was Ross te horen bij diversen bands tot dat in 2006 het project Ross The Boss ontstond. Aanvankelijk nog onder de naam Men of War waarbij het Keep It True festival werd aangedaan alwaar Ross samen speelde met een Manowar coverband. Op 20 april verschijnt alweer het derde album, ‘By Blood Sworn’, dat via AFM Records zal uitkomen.

Ross Friedman blijft onlosmakelijk verbonden aan Manowar, vorig jaar nog deed de band een tour, waarbij ook Nederland werd aangedaan en waarbij alle Manowar klassiekers werden gespeeld. Maar Ross heeft meer te bieden en dat blijkt wanneer we luisteren naar het nieuwe album. Titelnummer en opener heeft een typische Manowar vibe, bombastische riffs en zanger Marc Lopez draagt bij aan dit gevoel met zijn vocalen die Mr. Adams benaderen.

Tijdens ‘Among the Bones’ laat Ross The Boss vervolgens een eigen geluid horen, lekkere heavy rock nummers met fijn solowerk van heer Friedman zelf. Met ‘Faith of the Fallen’ volgt er zelfs een heuse rock ballad en ook hier laat Ross zijn gitaar spreken. Liefhebbers van het up-tempo materiaal komen ook niets te kort, nummers als ‘Play Among the Godz’ en afsluiter ‘Fistful of Hate’ doen het oude gevoel herleven en zijn zonder meer het aanhoren waard.

Met ‘By Blood Sworn’ brengt Ross The Boss een zeer degelijk heavy metal album met het eigen geluid en een knipoog naar lang vervlogen tijden. (Erik van Dijk)

75/100

Tracklist:
01. By Blood Sworn
02. Among the Bones
03. This Is Vengeance
04. We Are the Night
05. Faith of the Fallen
06. Devil's Day
07. Lilith
08. Play Among the Godz
09. Circle of Damnation
10. Fistful of Hate