Night Crowned Humanity Will Echo Out

Black Lion Records

Website:

Night Crowned

Scandinavië en met name Zweden zijn een belangrijke leverancier van kwaliteit muziek. Bands als Marduk houden dit al sinds jaar en dag vast. Zo af en toe komt er ook een interessante nieuwkomer voorbij. Zoals dit Night Crowned, dat met zijn mix van blackened death en veel melodie een sterke indruk achterlaat op zijn eerste officiële EP ‘Humanity Will Echo Out’. Dat er ervaren muzikanten meedoen is duidelijk hoorbaar.

Black Lion records heeft dus de eer om deze 3 track tellende EP uit te brengen. Opener ‘No Room For Hope’ laat meteen horen waar de band voor staat. Polka's, blastbeats, brute vocalen, screams en sterke riffs wisselen elkaar af met een pakkend refrein. ‘Nocturnal Pulse’ is dan weer een traditioneel nummer dat doet denken aan Belphegor en lekker door raast. Aan het eind is er dan een kort intermezzo en na een pakkende black metalriff blaast die weer verder. Afsluiter ‘All Life Ends’ begint op zijn Dimmu Borgir’s met een orkestraal intro en sterk opbouwend naar blasts, een stuwende riff en snelle dubbele bass, en is meteen de best geslaagde track.

De drie nummers razen voorbij. Vooral de goede productie valt op, en hopelijk is er snel een full lenght in de maak! (Nick de Vet)

80/100

Tracklist:
01. No Room For Hope 4:57
02. Nocturnal Pulse 4:53
03. All Life Ends 5:54

Night Crowned is:
Ken Romlin - Vocals
Marcus Sunesson - Guitars (ex The Crown)
Johan Eskilsson - Guitars (Cipher System)
Janne Jaloma - Drums (Dark Funeral/session)
Henric Liljesand - Bass (ex Nightrage)