Nekromant The Nekromant Lives

Ripple Music

Website:

Nekromant

Het uit het Zweedse Vänersborg komende Nekromant is ontstaan in 2012 als Serpent. Na een EP en twee full-lengths werd de naam gewijzigd en als Nekroment verscheen in 2017 het album ‘Snakes & Liars’ in eigen beheer. Het drietal wekte de interesse op van Ripple Music en op 9 november verschijnt de opvolger ‘The Nekromant Lives’ via datzelfde label.

Nekromant brengt een mix van heavy en doom metal en laat zich inspireren door bands als Black Sabbath, Pentagram en The Sword. Opvallend zijn de sterke doom geïnspireerde vocalen van bassist Mattias Ottosson en het verzorgde gitaarwerk van Adam Lundqvist. Het album opent met het titelnummer ‘The Nekromant Lives’, een lekker up-tempo nummer met wat hoge doom vocalen en een folkachtige solo. Behalve de eerder genoemde stijlen heavy en doom metal is er een stoner vibe te horen, iets dat het een moderne twist geeft.

Bij een nummer als ‘Voidwalker’ hoor je duidelijk de invloed van Black Sabbath in de muziek terug, maar dan wel op geheel eigen wijze. Een lekker mid-tempo nummer dat indruk maakt. Nummers als ‘Eye in the Sky’ klinkt wat toegankelijker, maar wanneer je luistert naar nummers als ‘Blood for Walpurgis’ krijg je een lekkere eigen sound te horen met sterk gitaarwerk / solo’s.

Nekromant is een band die weet waar zij mee bezig zijn, sterke composities en individuele klasse. Een album dat je zeker een keer zou moeten luisteren. (Erik van Dijk)

80/100

Tracklist:
01. The Nekromant Lives 3:01
02. Voidwalker 5:39
03. Exit Spell 0:33
04. Scorpio 3:41
05. Eye in the Sky 4:15
06. Wolves Mountain 3:36
07. Blood for Walpurgis 4:20
08. For the End 6:06
09. We Want You Dead 4:53