Immortal Northern Chaos Gods

Nuclear Blast Records

Website:

Immortal

In 2015 kwam er een einde aan de traditionele line-up van Immortal. Frontman Abbath verdween van het toneel en verloor daarnaast het gevecht om de rechten op de bandnaam. Abbath lanceerde een solo carrière en een paar maanden later verscheen het matige debuut album. Demonaz en Horgh gingen samen door en namen langer de tijd voor een nieuw album. Dat album is inmiddels daar en verschijnt op 6 juli via Nuclear Blast Records.

Immortal knalt werkelijk uit de startblokken met titelnummer ‘Northern Chaos Gods’. Hard, snel en bruut is het motto en ook ‘Into Battle Ride’ is een nummer dat de rauwe agressie kent van de voorganger. Wat een start van het album. ‘Gates to Blashyrkh’ kent wat meer tempowisselingen en variatie en is mede door de wat subtiele passages een sterke song. Demonaz brengt behalve sterke gitaarrifs heerlijke en smerige vocalen, het drumwerk van Horgh is als vanouds goed en verzorgd. Een tyisch Immortal nummer als ‘Where Mountains Rise’ ademen de black metal sfeer en is gebouwd op een riff die bij Iron Maiden niet zou misstaan, klasse!

Is er wel leven voor Immortal na Abbath? Die vraag kunnen we volmondig met ja beantwoorden. ‘Northern Chaos Gods’ is een verrassend sterk album geworden dat mijn verwachtingen ruimschoots overtreft. (Erik van Dijk)

85/100

Tracklist:
01. Northern Chaos Gods
02. Into Battle Ride
03. Gates to Blashyrkh
04. Grim and Dark
05. Called to Ice
06. Where Mountains Rise
07. Blacker of Worlds
08. Mighty Ravendark