Ill Omen The Grande Usurper

Iron Bonehead Productions

Website:

Ill Omen

Ill Omen is het soloproject van IV, die we ook terugzien in andere Australische bands zoals Nazxul en Temple Nightside en in het verleden Austere. Iron Bonehead Productions brengt nu de 23 minuten tellende, 4 nummers bevattende mini-LP ‘The Grande Usurper’ uit.

Ill Omen was op de vorige twee full-lengths ook al bezig met lang uitgesponnen en duistere black metal te maken. Het claustrofobische en verstikkende gevoel dat bijv. Svartidaudi tot in het extreme beheerste op ‘Flesh Cathedral’ druipt ook van deze plaat af. Op een paar samples na is dit vooral smerigheid en militant doorbeukende drums waaroverheen de zieke galm van IV wordt uitgestort.

Soms krijg je het idee dat de zanger iets te hard in de mix is gezet waardoor dit wat kan overheersen ten opzichte van de instrumenten. En dat is jammer, want dit korte schijfje heeft best wel wat te bieden qua instrumenten met als hoogtepunt afsluiter ‘A Thousand Yawning Graves’. Voor de liefhebber van modderige black metal zeker iets om eens te proberen. (Thomas van Golen)

Tracklist:
01. The Ruinous Drear
02. Sentenced Suffering
03. An Eld Living Darkness
04. A Thousand Yawning Graves