Hate Eternal Upon Desolate Sands

Season of Mist

Website:

Hate Eternal

Het uit Tampa, Florida afkomstige Hate Eternal timmert al ruim dertig jaar aan de weg. De band rond zanger / gitarist Erik Rutan (o.a. ex-Morbid Angel) heeft in die periode een zestal albums uitgebracht. De laatste langspeler, ‘Infernus’, stamt alweer uit 2015 en het wordt dus hoog tijd voor een nieuwe album. Het wachten is bijna over want op 26 oktober verschijnt ‘Upon Desolate Sands’, het tweede album dat via Season of Mist verschijnt.

Hate Eternal trapt af met ‘The Violent Fury’ en de titel doet het nummer eer aan. Het nummer klinkt gewelddadig en furieus met sterk up-tempo drumwerk van Hannes Grossmann en de brute vocalen van Erik Rutan. Hate Eternal neemt op dit album eigenlijk nergens gas terug, maar ramt door als sneltrein zonder te stopen, naar een eindbestemming die nimmer opdoemt aan de horizon. Subtiel gitaarwerk in de spaarzame tempowisselingen, hier en daar een solo maar verder is het aan een stuk knallen. Nummers als ‘All Hope Destroyed’, welke al eerder te beluisteren was op de bekende kanalen, geven geen enkele adempauze en zal live voor een brute pit zorgen. De gevoelige solo aan het einde van het nummer geeft even lucht…

Hate Eternal brengt met ‘Upon Desolate Sands’ een album dat in de lijn der verwachtingen ligt. Snel, agressief en bovenal bruut! Liefhebbers van het eerdere werk kunnen dit album blind aanschaffen. (Erik van Dijk)

85/100

Tracklist:
01. The Violent Fury 03:54
02. What Lies Beyond 03:08
03. Vengeance Striketh 04:39
04. Nothingness of Being 05:02
05. All Hope Destroyed 05:44
06. Portal of Myriad 04:13
07. Dark Age of Ruin 03:58
08. Upon Desolate Sands 05:01
09. For Whom We Have Lost 03:17