Graveyard Back to the Mausoleum

War Anthem Records

Website:

Graveyard

Het Spaanse Graveyard is ontstaan in 2007 en heeft sindsdien drie full-lengths uitgebracht waarvan de laatste langspeler, ‘...for Thine Is the Darkness’ in 2016 verscheen. De mannen uit Barcelona moeten gedacht hebben dat het weer tijd werdt om iets van zich te laten horen en dat doen ze met een EP genaamd ‘Back to the Mausoleum’. Qua titel grijpt de EP terug naar de debuut demo / EP ‘Into the Mausoleum’, de nieuwe EP verschijnt op 27 april via War Anthem Records.

De EP telt vijf nummers en opent met het nummer ‘Scorched Earth’, een lekker mid-tempo nummer dat enerzijds lomp klinkt en aan de andere kant door het sterke gitaarwerk wat subtieler voor de dag komt. De vocalen van zanger / bassist Julkarn zijn zwaar en bruut maar hij weet goed te variëren met zijn zang, al met al een sterke opener. De rest van de EP is voorzien van loodzware, trage death metal. Incidenteel gaat het tempo even omhoog zoals bijvoorbeeld in de nummers ‘Craving Cries I Breath’ en ‘In Contemplation’ waar de tempowisselingen sterk en doordacht zijn. Afsluiter ‘An Epiphany of Retribution’ vertelt het complete verhaal: krachtig, melodisch en bruut.

Graveyard weet op de nieuwe EP een goede balans te binden tussen lompe death metal en sterk melodisch gitaarwerk. Zo leveren de spanjaarden met 'Back to the Mausoleum' een sterke en aan te bevelen EP af. (Erik van Dijk)

77/100

Tracklist:
01. Scorched Earth
02. And the Shadow Came
03. Craving Cries I Breath
04. In Contemplation
05. An Epiphany of Retributio