Glorior Belli The Apostates

Season of Mist

Website:

Glorior Belli

Glorior Belli is een van oorsprong Franse black metal band opgericht in 2002. De band heeft sindsdien zes langspelers uitgebracht en gaandeweg werden er andere invloeden in de muziek gebruikt. De term black southern stoner metal is nieuw. Het zevende album genaamd ‘The Apostates’ verschijnt op 6 april via Season of Mist / Underground Activists.

Mix black metal met stoner en een vleugje southern en een ding wet je zeker, je creëert een uniek en eigen geluid. Maar werkt dat? Luisterend naar het album van Glorior Belli kan ik dit met een volmondig ja beantwoorden. De muziek is enerzijds bruut, mede door de smerige vocalen van Billy Bayou, die overigens volledig verantwoordelijk is voor het eindproduct, en anderzijds dansbaar door de andere invloeden.

Billy Bayou doet de vocalen, bas en het gitaarwerk en maakt daarnaast gebruik van sessie muzikanten. Waar opener ‘Sui Generis’ en ‘The Apostates’ duidelijk een black metal basis hebben zijn er daarnaast songs die uit een geheel andere hoek komen. Nummers als ‘Hangin' Crepe’ en vooral afsluiter ‘Rebel Reveries’ neigen meer naar de stoner kant en kennen vooral cleane vocals. Het gehele pakket brengt genoeg variatie en luistert plezierig weg.

Billy Bayou brengt met zijn Glorior Belli een uniek geluid, bruut, subtiel en zelfs dansbaar. Een aanrader voor liefhebbers die buiten de hokjes durven te denken en open staan voor iets anders. (Erik van Dijk)

80/100

Tracklist:
01. Sui Generis
02. Deserters of Eden
03. The Apostates
04. Bedlam Bedamned
05. Hangin' Crepe
06. Jerkwater Redemption
07. Split Tongues Won't Atone
08. Runaway Charley
09. Rebel Reveries