Ear Danger Storming The Gates

Headbangers Records

Website:

Ear Danger 

Ear Danger mag met recht één van de oudste nog in leven zijnde Nederlandse metal bands genoemd worden. Oorspronkelijk werd de groep in 1981 opgericht, maar de strijdbijl werd reeds in 1984 begraven om in 2007 weer boven de grond te worden getoverd. De eerste keer dat Ear Danger opviel was hun bijdrage op de legendarische ‘Metal Power II’ EP uit 1984, waar de Zuid-Hollanders het nummer ‘King Of The Midnight Fire’ brachten. Met hun eerste full-length ‘Full Blast At Last’, een tot 300 stuks gelimiteerde eigen beheer LP uit 2011, wist men wederom de aandacht op zich te vestigen, hetgeen bekroond werd met een contract met Emanes Metal Records dat in 2014 ‘Warrior Soul’ op CD uitbracht.

 

Het partnerschap met het Franse label heeft blijkbaar niet lang stand gehouden want de nieuwste boreling van Ear Danger getiteld ‘Storming The Gates’ is in een coöperatie van het Tilburgse Headbangers Records en het Leeuwarder Big Bad Wolf Records uitgebracht. Ik denk dat Ear Danger er met deze release niet veel nieuwe fans bij zal krijgen, maar zal er echter ook niet veel verliezen.

 

Met andere woorden: de koers die op ‘Full Blast At Last’ en ‘Warrior Soul’ werd ingezet wordt op ‘Storming The Gates’ verder gevolgd. Fans van oubollige heavy metal hadden Ear Danger al in het hart gesloten en kunnen dit product blind aanschaffen. Anderen zullen er waarschijnlijk met een grote boog omheen blijven lopen. Ik vind het prima allemaal, ik heb weer een dik kwartier met volle teugen zitten genieten van ‘Storming The Gates’.  (Virginkiller).

 

70/100

 

Tracklist:

01. Wave The Flag

02. Storming The Gates

03. Blood On The Beach

04. Wall Of Shields