Curse Upon a Prayer The Three Woes

Saturnal Records

Website:

Curse Upon a Prayer

Het Finse Curse Upon a Prayer heeft klein doch doeltreffend EPtje uitgebracht. ‘The Three Woes’ doet qua geluid echter meer aan de Zweedse broeders van Dawn denken dan aan de Finse school van black metal. Dat is geenszins een diskwalificatie. CUaP maakt uitermate aanstekelijke en goed in het gehoor liggende muziek.

‘Let Thy Kingdom Come’ gaat snel van start na een drumroffel en de muzikale lijn is duidelijk hoorbaar. Je kan mij niet vertellen dat niemand hier ‘The Knell and the World’ in hoort. Beter goed gejat dan slecht bedacht zeggen we dan maar. Maar ook met die overeenkomsten zet de band hier een prima nummer neer. ‘Thou Shalt Be Cursed’ doet bij vlagen aan oude Satyricon denken vanwege wat specifieke gitaarriffjes en is over de gehele linie een wat rustiger nummer dan de opener. Afsluiter ‘Woe! Woe! Woe!’ moet even op gang komen maar barst dan heerlijk los.

Liefhebbers van een band als Acherontas zouden ook hier hun vertier kunnen zoeken. Ondanks de grote hoeveelheid doorblaasstukken is er vanwege de melodische riffs altijd wel wat te beleven en wordt het nergens saai. Deze EP smaakt zeker naar meer. (Thomas van Golen)

80/100

Tracklist:
01. Let Thy Kingdom Come
02. Thou Shalt Be Cursed
03. Woe! Woe! Woe!