Black Howling Return of Primordial Stillness

Signal Rex

Website:

Black Howling

Black Howling is een black metal band uit Portugal, die met ‘Return of Primordial Stillness’ zijn 6e volledige plaat uitbrengt. Uit de underground van Lissabon sturen de mannen al ruim 15 jaar hun DSBM de rest van de wereld in.

Zelf zou ik deze band niet meteen in het Depressive Suicidal hoekje duwen na het luisteren van deze 40 minuten lange durende plaat. Met een opbouwend intro en slepende afbouw, blijven er van de 4 nummers maar 2 volwaardige nummers over, elk ongeveer een kwartier klokkend. Dan is binnen het black metal landschap wel duidelijk waar deze Abrahamaõs de mosterd halen. De productie is lekker rauw, maar dit draagt wel bij aan dit soort tapijt black metal. De uitgesponnen, vaak op blast tempo gespeelde partijen bevatten veel melancholiek en de solo`s in de muziek dragen daar zeker aan bij.

Het blijft voor mij lastig om echt een objectief oordeel te schetsen over dit soort platen. De emotie pakt mij wel en daarom vind ik dit echt wel een toffe plaat. Duister en somber zijn de thema`s die vooral vertegenwoordigd zijn in deze plaat. Aanrader voor liefhebbers van (oude) Wolves in the Throneroom, Black Cilice en Ultha achtige muziek. (Koos van Marle)

75/100

Tracklist:
01. Iberia
02. Celestial Syntropy (Übermensch Elevated)
03. Celestial Entropy (Emptiness Revelation)
04. Cosmic Oblivion