Behemoth Messe Noire

Nuclear Blast Records

Website:

Behemoth

Het Poolse Behemoth bracht in 2014 met het album ‘The Satanist’ één van de meest succesvolle albums uit in het bestaan van de band. Met het album en de daarmee gepaard gaande tour ging de band verschillende keren de wereld rond en tijdens deze shows werden er ook een aantal live opnames gemaakt. Eerder deze maand verscheen met ‘Messe Noire’ het resultaat op Blue Ray / DVD, CD en LP via Nuclear Blast Records.

Op de CD / LP uitvoering vinden we een live registratie van het album ‘The Satanist’, daar waar het beeldschijfje een aantal extra nummers biedt uit de rijke discografie van de blackened death metal band. ‘Messe Noire’ kun je, zoals de titel al aangeeft, beschrijven als een black metal mis en zij die recentelijk een Behemoth show hebben meegemaakt weten exact wat dat betekend. De geluidskwaliteit is redelijk tot goed en de details in de muziek komen goed naar voren.

De spanning wordt opgebouwd met een duister intro waarna album opener ‘Blow Your Trumpets Gabriel’ onder luid gejuich uit de speakers knalt. Het publiek brult het refrein mee, iets dat bijdraagt aan het live gevoel. De nummers trekken in een sneltreinvaart aan je voorbij en de CD eindigt met het geweldige ‘O Father O Satan O Sun!’ dat voor de gelegenheid wat langer duurt dan op de studio plaat.

‘Messe Noire’ is een goede live registratie van één van de beste Behemoth albums en is een leuke aanwinst voor de liefhebber en verzamelaar van de band. (Erik van Dijk)

80/100

Tracklist:
01. Blow Your Trumpets Gabriel 6:33
02. Furor Divinus 3:21
03. Messe Noire 4:41
04. Ora Pro Nobis Lucifer 6:20
05. Amen 3:54
06. The Satanist 6:35
07. Ben Sahar 5:32
08. In The Absence Ov Light 4:54
09. O Father O Satan O Sun! 8:45