www.dynamo666.nl
 

 Wednesday 13 Bloodwork


DR2 Records / Suburban

Website : Wednesday 13

Wednesday 13 begon met zijn carrière als muzikant in de band Maniac Spider Trash, richtte hierna de band Frankenstein Drag Queens From Planet 13 op om vervolgens samen met Joey Jordison van Slipknot de Murderdolls op te richten. Na een succesvol album en enkele geslaagde tours door zowel Europa als Amerika houd de band het voor gezien en richt Wednesday zijn eigen band op, genaamd Wednesday 13. Begin 2005 kwam het debuut ‘Transylvania 90210’ uit, gevolgd door het album ‘Fang Bang’ in 2006 en ‘skletons’ in 2008. De teksten van de songs zijn vaak gebaseerd op klassieke horror films. Wat betreft het muzikale aspect moeten we het zoeken in een mix van rock, punk, shockrock en glamrock met als grootste invloeden Alice Cooper, Kiss, Rob Zombie en The Misfits en liggen verder geheel in de lijn van Drag Queen’s en de Murderdolls.

Het was de bedoeling dat de ‘Bloodwork’ EP vlak na voorganger ‘Skeletons’ (2008) uit zou komen. Na veel problemen en gebakkelei of de band deze EP alsnog uit zou brengen is er een besluit gemaakt. Nu pas, in mei 2009 worden we dus alsnog blij gemaakt met dit schijfje. Tijdens de tours werd deze EP al verkocht en was hij al die tijd al downloaden via Itunes en Amazon. Dit alles door een stomme fout van iemand die de EP in plaats van het voorgaande album op de download site plaatste. Maar een echte fan wil toch ook het echte cd-tje!

De zes nummers die erop staan bevatten twee nog niet eerder uitgebrachte songs: "B-Movie Babylon" en "Return Of The Living Dead" en een Tom Petty and the Heartbreakers cover en twee akoestische nummers van het ‘Skeletons’ album, namelijk "My Demise" en "Skeletons". De reden dat “I Love To Say Fuck” er op staat, is omdat Mr W13 vind dat dit nummer snel te vinden moet zijn en daarom maar op meerdere schijfjes moet staan!! Volgens mij is het gewoon de favoriet van Wednesday zelf, en het licht ook gelijk een tipje van de sluier op over wie Wednesday nou eigenlijk is.

Het blijkt dus al gauw dat dit echt een cd is voor de vaste fans, het is erg leuk om te hebben. Eigenlijk is het niets nieuws. Dit is alleen voor de echte fanatieke fans, zoals ik, echt een mooi hebbedingetje maar voor andere mensen zal het niet ontzettend boeiend zijn. Het is gewoon weer een leuk hersenspinsel van de vreemde en altijd onrustige en niet te doorgronden Wednesday 13 zelf. (TM)

Tracklist:
01. B-Movie Babylon
02. Return Of The Living Dead
03. Runnin’ Down A Dream (Tom Petty and the Heartbreakers cover)
04. I Love To Say Fuck (2007 re-recording)
05. My Demise B.C.
06. Skeletons A.D.

Line-up:
Wednesday 13 - Vocals, Guitar
J-Sin Trioxin - Guitar
Nate Manor - Bass
Jonny Chops – Drums