Sister Sin Smash The Silence


Self Release

Website: Sister Sin

 

 

 

Ergens in 2003 bracht het Zweedse Sister Sin haar debuutalbum ‘Dance Of The Wicked’ uit, hierop volgde nog twee demo’s waarop de band eind 2007 de EP ‘Smash The Silence’ in eigen beheer uitbracht.

 

Het eerste nummer “Hostile-Violent” begint herkenbaar. De song ligt in het straatje van Motley Crue’s ‘Shout At The Devil’, vooral de rauwe zang van zangeres Liv doet erg denken aan Vince Neil, verder kent de song een stevige gitaariff. Ook het volgende “Breaking New Ground” kent dezelfde kenmerken, wat verder opvalt, zijn de sterke achtergrond zangpartijen. Het volgende “On Parole” dan weer een ware meezinger voorzien van de typische jaren tachtig glamrock invloeden. Ook de laatste twee songs op deze EP liggen in hetzelfde straatje als eerder genoemde songs, echter ik moet wel bekennen dat de eerste drie nummers op het album wel de beste zijn.

 

Met ‘Smash The Silence’ heeft de band een uitstekend visitekaartje afgeleverd. Het album werd opgenomen in de legendarische Bohus Sound studio te Gothenburg onder leiding van producer Tobias Lindell (Mustasch, One Man Army). Desondanks dat deze release in eigen beheer is opgenomen heeft de band hier een zeer sterk, catchy en pakkend  album afgeleverd. Fans van bands zoals het eerder genoemde Motley Crue maar ook WASP, Warlock, Phantom Blue en Motorhead moeten de band zeker eens een kans geven. Op de myspace pagina van de band is alvast een voorproefje te beluisteren.

 

Track List:

01. Hostile-Violent

02. Breaking New Ground

03. On Parole

04. Love/Hate

05. All Systems Go!

 

Sister Sin are:

Liv - Vocals

Jimmy - Guitar

Chris - Bass

Dave - Drums