Raw In Sect Red Flows


Eigen beheer

Website :

Raw In Sect  

De Griekse technische death metal band Raw In Sect werd in 2005 opgericht. Na enkele line-up wisselingen werd in 2007 de eerste domo opgenomen waarmee de band op uitstekende kritieken kon rekenen uit binnen en buitenland. Eerder dit jaar wist de band de opnames van hun aanstaande debuut album, getiteld “Red Flows” af te ronden waarvan we onlangs een klein voorproefje middels deze 3 track EP toegestuurd kregen.

Het album gaat van start met het krachtige “Wall Of Greed”. De song is voorzien van thrashy riffs en subtiele bassloopjes. Ook het zeer sterke drumwerk van Jim Alexiou mag genoemd worden en deze tilt de song dan ook met gemak naar een hoger niveau. Ook het volgende “Man Less” is een prima nummer, opnieuw voorzien van technisch gitaarwerk, vette riffs en krachtig drumwerk. De zang van gitarist Kostas Diamandis past overigens nog net in het deathmetal straatje, maar tevens bemerk ik toch ook wel enige thrash invloeden in zijn zangpartijen. Het album wordt vervolgens afgesloten met het krachtige “Protect” waarbij de mid-tempo passages worden afgewisseld met up-tempo gitaarpartijen, gierende solo’s, snelle dubbele basspartijen en diepe grunts.

Al met al weet Raw In Sect mij met deze 3 track tellende promo EP mij wel bekoren. Ik ben dan ook zeer benieuwd hoe de rest van het album zal gaan klinken want wat ik nu gehoord heb smaakt naar meer. Verder is ook de productie prima in orde en met de juiste steun en promotie kan deze band nog ver komen.

Tracklist:
01. Wall Of Greed
02. Man Less
03. Protect

Line-up:
Kostas Diamandis - Vocals, Guitar
Bill Kranos - Guitar
Jim Alexiou - Drums
George Vasilopoulos - Bass