Project Pain Hatred


Eigen Beheer

Website :

Project Pain

Het Amersfoortse Project Pain heeft afgelopen zomer de EP, getiteld ‘Hatred’ in eigen beheer uitgebracht. Deze release is een voorproefje van het nog uit te komen full lengt album. Wat de heren ons voorzetten is een potje old school thrash. De band werd begin 2011 opgericht en in de line-up vinden we onder meer voormalig leden van Killer Force, Virtual, Thanatos en Necrotaph.

Als ik het album opzet is er één ding wat meteen opvalt, de zangpartijen van Bauke wat staan hard in de mix en worden wat monotoon gezongen. Hierdoor slaat de verveling al snel toe. Tevens verschillen de eerste twee nummers onderling niet zoveel, de riffs gaan dan ook al snel op elkaar lijken. De band zal dan ook het nodige werk moeten steken in het schrijven van originele songs. Tijdens de twee laatste nummers weet de band mij echter wel te overtuigen. Muzikaal zitten deze song goed in elkaar en ook het solowerk van beide gitaristen is prima in orde. Ook valt drummer Erwin Zonderlandt in positieve zin op.

Al met al heeft Project Pain een acceptabel visite kaartje afgeleverd ondanks de genoemde negatieve punten. De songs op het aanstaande album zullen echter van een wat hoger niveau moeten zijn, en ook de productie moet dan wel wat beter zijn als de band echt door wil breken. Voor wie geïnteresseerd is, de hele EP is te beluisteren via de myspace pagina van de band of te downloaden via de bandcamp pagina van de band.

Tracklist:
01. Embrace Death
02. Hatred
03. House Of Pain
04. Silent But Deadly

Line-up:
Bauke - Vocals
Guido - Guitar, Bass
Marco – Guitar
Erwin Zonderlandt - Drums