Over The Coals Over The Coals


Self Release

Website :

Over The Coals

Over the Coals is een vijfmans formatie afkomstig uit Vancouver, British Columbia die wordt aangevoerd door zangeres Susie Meyers. Na enkele bezettingswisselingen heeft de line up zich in 2011 gestabiliseerd. Op 15 maart is de eerste 4 track EP van de band verschenen die geproduceerd is door Chris "Hollywood" Holmes die eerder samen heeft gewerkt met onder meer een band als Korn.

 

Volgens eigen zeggen is Over the Coals beïnvloed door bands als Black Dahlia Murder, White Chapel en Lamb of God. En inderdaad, de combinatie van krachtige riffs, beukende drumpartijen en furieus gitaarwerk bevestigen deze stelling. De brute grunts van Susie Meyers worden tijdens opener “My Worth” afgewisseld met cleane vocalen. De band heeft van deze song tevens een clip opgenomen, welke te zien is via de volgende link : Over The Coals Ook tijdens de resterende drie songs neemt de band geen gas terug. Luister bijvoorbeeld maar eens naar het krachtige “Broken Design”, of het uptempo “Heretic” dat voorzien is van vette riffs en hakkend gitaarwerk.

Al met al weet Over The Coals een prachtig visitekaartje af te leveren, waarbij de vier gepresenteerde songs naar meer smaken. Wat betreft de productie, deze is modern en voorzien van een fris en helder geluid. Fans van eerder genoemde bands zullen dan ook niet teleurgesteld worden.

Tracklist:
01. My Worth
02. Black July
03. Broken Design
04. Heretic

Line-up:
Max Matthews - Drums
Adam Repetowski- Guitar
Susie Myers - Vocals
Ryan Skuce - Bass
Richard Kingston-Guitar

Koop nu Over The Coals bij LARGE