Metasoma Metal Erosion


Self Release / Witching Hour Productions

Website :

Metasoma

Het uit Londen afkomstige Metasoma werd in 2009 opgericht. De band heeft sinds de oprichting aan diversen bandwedstrijden meegedaan en in 2010 werd zelfs Cooltura Festival gewonnen. Onlangs heeft de band in eigen beheer de EP ‘Metal Erosion’ uitgebracht en momenteel werkt de band aan hun debuutalbum.

De vijf nummers op deze EP zijn voorzien van groovende en moderne gitaarpartijen, krachtige drums en cleane zang die afgewisseld wordt met enige hoge zang en deathmetal grunts. Luister bijvoorbeeld maar eens naar opener “Rast-A-Peace (R.A.P.)”, of “I Am Me”, waarbij ik zo nu en dan aan bands als Godsmack en Disturbed moet denken. “Older” is vervolgens een krachtige song, voorzien van groovende basspartijen waarbij de zangpartijen me wat aan Limp Bizkit’s Fred Durst doen denken. Het vrij rustige “Lost My Way” leunt een beetje tegen de grunge van Stone Temple Pilots aan. Het afsluitende “Metal Erosion” is een krachtige song, voorzien van eigenzinnige zangpartijen, stevige riffs en snelle drumpartijen.

Al met al heeft Metasoma met ‘Metal Erosion’ een overtuigende EP uitgebracht, zeker als we bedenken dat de band deze release in eigen beheer heeft opgenomen. Het geluid is helder, waarbij zowel de zang en de rest van de band prima in verhouding staan.

Tracklist:
01. Rast-A-Peace (R.A.P.)
02. Older
03. Lost My Way
04. I Am Me
05. Metal Erosion

Line-up:
Amro Aleks - Vocals
Voytek Golbiak - Guitar
Michal Sedzielewski - Guitar
Alexei Ekkel - Bass
Vaughan Houseman - Drums

Koop nu Metasoma bij LARGE