MXRCXL Dump


Self Release

Website :

MXRCXL

Enkele weken gelden ontving ik de nieuwe demo van MXRCXL met daarop een tweetal nummer. MXRCXL is een solo project van Marcel uit Rotterdam die op deze demo alle instrumenten behalve de drums zelf heeft opgenomen.

Opener “Living Under The Gun” is een stevige post-hardcore rocksong gemixt met krachtige riffs en catchy zangpartijen. Het geheel is tevens voorzien van de nodige groove, waardoor de song goed in het gehoor ligt. Verder is de opbouw van de song prima te noemen, vooral het rustige midden stuk met daarna de versnelling zit degelijk in elkaar. De tweede song, “Robin's Recovery” bevat vervolgens wat meer punk invloeden, waarbij de zangpartijen zo nu en dan wat aan Nirvana doen denken.

Wat mij betreft heeft Marcel, of MXRCXL het is maar hoe je het wil noemen een prima visitekaartje afgeleverd met een tweetal prima song. Om echter een goed beeld te krijgen van de kwaliteiten van MXRCXL zou ik liever een cd met een nummer of vier a vijf beluisteren. Zoals Marcel zelf dan ook al aangeeft in de bijgeleverde infoscheet is hij van plan een band bij elkaar te zoeken zodat de songs ook live gespeeld kunnen worden. Mocht hem dat lukken, lijkt het mij ook verstandig om met deze band een nieuw album op te nemen. Tot die tijd moeten we het echter met dit schijfje doen, waarvan de nummers ook op het gratis online muziekplatform Bandcamp te downloaden zijn.

Tracklist:
01. Living Under The Sun
02. Robin's Recovery