Komatsu Komatsu


Eigen Beheer

Website :

Komatsu

Op 1 november is de EP ‘Komatsu’ van het uit Eindhoven afkomstige Komatsu uitgekomen in eigen beheer. De band bestaat onder meer uit (ex-)leden van SQY, Repomen en The Goods. De band nam de EP op onder leiding van Mo en Chris den Draaier in de pop ei studio’s in Eindhoven.

Wat we hier voorgeschoteld krijgen is een mix van stoner en sludge, waarbij de band bij opener “The Mountain” tevens de nodige samples van Mohammed Ali heeft toegevoegd. Het titelnummer gaat van start met vette, loodzware riffs waarbij de song een ode lijkt aan de fabrikant van de grote, zware industriële bulldozers die de dezelfde naam draagt als de band. Verder zijn de songs op dit album veelal voorzien van groovend gitaarwerk, krachtige riffs en stuwende drumpartijen. Tijdens “Gator”, dat tevens voorzien is van de nodige samples en het volgende “Comin” gaat het gas er op, deze songs rocken en ronken dan ook aan alle kanten. Ook tijdens de vette afsluiter “Hail To The King” gaat de band heerlijk tekeer.

Al met al weet Komatsu mij te overtuigen met deze EP, de nummers zijn vet en rocken als een bezetene. Fans van bands van het oudere werk van Queens Of The Stone Age, Mastodon, Baroness maar ook Kyuss moeten deze band zeker eens gaan beluisteren. De songs zijn gratis te downloaden via de bandcamp pagina van de band.

Tracklist:
01. The Mountain
02. Komatsu
03. Believe
04. Gator
05. Comin’
06. Hail To The King

Line-up:
Erik van Schenk Brill - Guitar, Vocals
Mo Truijens - Guitar
Martijn Mansvelders - Bass
Miriam Bekkers - Drums