Kill Tech Inappropriate


Eigen beheer

Website :

Kill Tech  

Het Noorse Kill Tech kwam eerder dit jaar met hun eerste plaat ‘Inappropriate’. Dit nadat ze al benoemd waren tot beste metal band van Noorwegen en tweede zijn geworden in The Global Battle of the Bands.

‘Inappropriate’ begint snoeihard met “Precautions”. Meteen is duidelijk dat deze jongens een hoop energie hebben en geen compromissen hebben gesloten. De thrashy riffs vliegen je om de oren en na als na anderhalve minuut het middenstuk begint blijkt dat deze band ook raad weet met de nodige melodie. Deze plaat bevat lekker veel variatie, zowel tussen de nummers als binnen de nummers. Dit zorgt ervoor dat de plaat niet gaat vervelen. Ook de grote variëteit aan invloeden die te horen zijn houden de muziek erg interessant. Duidelijk is dat Kill Tech erg beïnvloedt is door de thrash en death metal, maar er zijn ook zeker black metal invloeden terug te horen en ook komen er regelmatige Pantera achtige grooves voorbij.

Ook de productie vanBørge Finstad (Mayhem, Enslaved) van de plaat is erg sterk. Een helder, scherp gitaargeluid, beukende drums en een hele dikke laag gebrul er overheen. Een mooi resultaat voor een debuutplaat. Kortom, een sterk debuut voor Kill Tech en ik ben erg benieuwd of ze het op de bühne ook waar kunnen maken! (Bram Heijs)

Tracklist:
01. Precautions
02. Inappropriate
03. Path of Destruction
04. Simple Life is Complicated
05. Causarius
06. Grond Zero Intro
07. Ground Zero

Line up:
Butch –Guitars
Dreggur – Vocals
Hanki – Drums
Mason – Bass
M. Murder – Guitars