Hangover Hero Hangover Hero


Eigen Beheer

Website :

Hangover Hero 

‘Hangover Hero’ is het resultaat van de samenwerking tussen Ronald Landa (ex-Delain), Ad Sluijter (ex-Epica), Andre Borgman (ex-After Forever) en Mats van der Valk (Autumn) waarbij de gelijknamige band zich richt op goed in het gehoor liggende rock songs met een hoog meezing gehalte.

Vanaf opener “Play In A Band” weet de band te overtuigen met rechttoe rechtaan rock, voorzien catchy refreintjes, melodieus gitaarwerk en goed in het gehoor liggende zangpartijen van Ronald Landa. Ook het volgende “Here Comes Trouble” is voorzien van dezelfde ingrediënten, waarbij ook de meerstemmige zangpartijen opvallen. “Here We Go” is vervolgens wat steviger en bevat tevens de nodige groove, waarbij de link met een band als Volbeat al snel gemaakt is. Ook “Wake Up the Sleeping” is een prima song, net als het wat country achtige “Down The Road”. Verder moet ik bij nummers als “Get It Over With”, het ingetogen “All I Can Be”, “Mr. Perfect” en het afsluitende “Harder” toch ook meerdere keren aan bands als Nickelback, 3 Doors Down en Creed denken.

Al met al heeft Hangover Hero met dit album een prima debuut afgeleverd. De meeste songs zijn van een hoog niveau en ook het geluid, dat in handen lag van Sascha Paeth (Kamelot, Epica) is prima. Het verbaast mij echter een beetje dat de band geen label heeft weten te vinden, waardoor het album in eigen beheer is uitgebracht. Fans van eerder genoemde band moeten zeker dit album eens gaan beluisteren, of beter nog gewoon kopen.

Tracklist:
01. Play In A Band
02. Here Comes Trouble
03. Here We Go
04. Wake Up The Sleeping
05. Whooohooo
06. Down The Road
07. Get It Over With
08. All I Can Be
09. Mr. Perfect
10. Ivory Towers
11. Harder

Line-up:
Ronald Landa – Vocals, Guitars
Andre Borgman -Drums
Mats Van Der Valk – Bass
Ad Sluijter - Guitars