Formula Fiction Parody Reality


Self Release

Website : Formula Fiction

Op 8 februari is de debuut EP ‘Parody Reality’ van het uit Uden afkomstige Formula Fiction verschenen. In 2007 werden door drie vrienden de plannen gesmeed voor de band die in 2008 gecompleteerd werd. ‘Parody Reality’ werd geheel in eigen beheer opgenomen, gemixt en zelf het artwork komt uit eigen hand.

Na een kort intro gaat de band krachtig van start met “Blackmail“, een snelle, krachtige song voorzien van hakkende gitaarpartijen, harde breaks, vette grunts, felle screams en snelle drumpartijen. De song gaat vervolgens naadloos over in het volgende “Lingering Culture“ waarbij het geluid een beetje in het midden ligt tussen deathmetal, metalcore en grindcore. Ook de rest van de nummers op deze EP bevatten dezelfde ingrediënten en voordat we het weten heeft de band er in een tijdsbestek van zo’n zestien minuten maar liefst zeven songs doorheen geramd.

Al met al levert Formula Fiction met deze EP dan ook een prima visitekaartje af. De productie is degelijk en ook met de kwaliteiten van de band zit het wel goed, de songs op deze release zijn dan ook prima in orde. Op 26 februari zal de band hun album live aan het publiek voorstellen in Soos Plock, te Volkel. De schade bedraagt slechts 5 Euro en voor dat geld krijg je tevens optredens te zien van Human Demise, Better Left Buried en El Chupacabra. Meer info over deze show is in ieder geval te vinden op de myspace pagina van de band. 

Tracklist:
01. Intro
02. Blackmail
03. Lingering Culture
04. Condemned
05. Utopia Postponed
06. Megalomania
07. Battle Royale

Line-up:
Kobus - Vocals
Coos - Vocals
Sam - Bass
Tijn - Guitar
Willem - Drums