Pitfest 2019 - Resort Zuiddrenthe, Erica

Hier weer een festival update en dit keer is het de beurt aan Pitfest. Dit jaar vindt het festival plaats op 24 en 25 mei en de namen die bekend gemaakt zijn liegen er niet om. De eerste jaren speelde het festival zich binnen af en waren er voor de echte liefhebber slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Vorig jaar besloot de organisatie een buiten festival te organiseren, een festival dat meteen terecht door velen als een top 10 beste Nederlandse festivals beoordeeld werd.

Ook dit jaar is Pitfest een buiten festival en wederom op de geweldige locatie, Resort Zuiddrenthe in Erica. De locatie op het resort verkreeg van ieder metal liefhebber een dikke vette score en ook over de organisatie verscheen niets dan lof.

Van origine lag de nadruk van het festival op punk, hardcore en hardcore punk met hier en daar een verdwaalde metal band. Sinds vorig jaar zijn er op het buiten terrein 2 tenten, waarbij ook dit jaar de roots met bands als de legendarische punk band Discharge, de Canadese celtic punk band The Real McKenzies of de Zweedse punk band Skitsystem niet verloochend wordt. Met andere genres als goregrind en bands als het de garant staande feest band Gutalax wordt de line-up gevarieerder en voor een ieder interessant.

 

 

Voor death metal  liefhebbers is deze jaargang een absolute must n dan allen al om een van de best vaderlandse bands Asphyx. De band geeft hooguit en twee shows in hun vaderland en brengt steevast kwaliteit om niet te missen. Nieuwkomer 1914 is de band om te zien, de band bracht vorig jaar het album ‘The Blind Leading The Blind’ en baarde daarmee zoveel opzien dat de labels zich verdrongen om de band te tekenen. Meer namen in dit genre om niet te missen zijn God Forsaken, de band brengt eind april met ‘Smells of Death’ een album uit die een ieder in zijn hart zal sluiten. Wommbath, ook zo’n naam om niet te missen, of het Belgische Carnation dat vol gas de wereld lijkt te veroveren met hun death metal, het Nederlandse Thanatos met hun 35 jarige jubileum set zet de puntjes op de i.

Thrash metal is daar met de Duitse giganten van Sodom, het geweldige Onslaught en vele andere aantrekkelijke name als Venom Inc, het Belgische Butcher en het Nederlandse Overruled. een afscheid show van Herder, die eindelijk harder dan ooit kunnen rammen op vaderlandse bodem is een dikke vette plus. Vele namen en voor ieder wat wils passeren het weekeinde van 24 en 25 mei op een geweldige locatie. Kijk naar de Facebook pagina van Pitfest voor meer informatie en kaarten, maar belangrijker: “be there”. (Erik van Dijk)
 

 

Meer informatie en kaarten vindt je hier!

 
Dokk'em Open Air 2019 -  Dokkum

Een vooruit blik op het festival seizoen van 2019 brengt ons vandaag bij een festival dat twee jaar verdwenen was van de kalender: Dokk'em Open Air. Na elf edities in veertien jaar tijd vond de organisatie dat het tijd is voor een rustpauze. Op 28 en 29 juni is het Friese Dokkum echter weer het toneel voor een van de gezelligste festivals dat Nederland rijk is.

Vanaf het moment dat bekend gemaakt werd dat het festival terug komt en de eerste headliner in King Diamond bekend werd gemaakt is er een ware run ontstaan op accommodaties in de regio. Gelukkig kent het festival een sfeervolle festivalcamping met goede voorzieningen en betaalbare prijzen. De naam King Diamond is natuurlijk wel een mooie naam om bekend te mogen maken. De man die vooral in de jaren ’80 furore maakte met Mercyful Fate en uitgroeide tot een cult figuur brengt met het solo project nog immer kwaliteit, het laatste live album/ DVD ‘Songs for the Dead Live’ geeft goed weer wat je van King Diamond kan verwachten in Dokkum. Een andere opvallende naam is Cradle of Filth, de symfonische black metal band rond Dani Filth bracht in 2017 het laatste album ‘Cryptoriana - The Seductiveness of Decay’ uit en geeft hier mee blijk van kwaliteit. Op DOA 2019 speelt de band een speciale 'Cruelty And The Beast' set.

 

 

Als vanouds is de ook de Nederlandse metal scene goed vertegenwoordigt op Dokk'em Open Air. Recentelijk werd het metalgezelschap MaYaN bekend gemaakt. De symfonische death metal band komt naar Dokkum met een speciale set met eigen werk en nummers van After Forever, Epica, Orphanage en Stream of Passion. DOOL gooide hoge ogen met de debuutplaat ‘Here Now, There Then’ en daarna in 2018 op zo’n beetje ieder Europees festival stond is aan het werk aan de opvolger. Een van de schaarse show gepland voor dit jaar is in Dokkum. Sinds 2016 is het Twentse Pestilence weer actief en bracht de band onder aanvoering van Patrick Mameli tal van Europese shows. Ook 2019 wordt een druk jaar voor het gezelschap dat nog steeds het laatste album ‘Hadeon’ onder de aandacht brengt en daarnaast een welkome greep uit de oudheid doet. Ook het Amsterdamse For I Am King is een band om niet te missen. De band bracht vorig jaar het tweede album ‘I’ en brengt een serieus potje melodische death metal met metalcore invloeden naar Friesland.

Met Insanity Alert krijgen we te maken met “Heavy Kevy”, de Nederlandse frontman van de Oostenrijkse cross-over / thrash metal band Insanity Alert. De band bracht eerder dit jaar het goed ontvangen album ‘666-Pack’ en staat live gerant voor een feestje met pakkende korte songs en een gezonde dosis humor. Het Vlaamse Evil Invaders kwam in 2007 en schoot als een komeet omhoog, maar kende daarna verschillende line-up wisselingen. Vaste waarde is Joe Van Audenhove en met deze zanger / gitarist en de inmiddels stabiele line-up geeft Evil Invaders vol gas speed metal. Met de Zweedse heavy / speed metal band Enforcer krijgen we meer retro geluiden te horen en zien. Het laatste en vierde album ‘From Beyond’ stamt alweer uit 2015, en toch is Enforcer een band vol energie dat live ten volle tot zijn recht komt. Kortom een festival om mee te beleven. (Erik van Dijk)

De locatie is een oude, daar waar zich ook de edities van 2014 en 2015 afspeelden en dat is een fijne plek.

 

Meer informatie en kaarten vindt je hier!

 
Alcatraz Hard Rock and Metal Festival 2019 -  Kortrijk
In deze rubriek kijken we vooruit op het festival seizoen van 2019 en vandaag is het de beurt aan het Alcatraz Hard Rock and Metal Festival dat van 9 t/m 11 augustus plaats vindt aan De Lange Munte in Kortrijk. In 2017 vierde het festival zijn 10de editie met een 2de podium, de Swamp Stage, en tegenwoordig is het festival na Graspop het best bezochte en meest gezellige Vlaamse festival. Een festival dat ondanks de groei het intieme karakter heeft kunnen behouden en ook voor deze editie weer een

Voor de twaalfde editie zijn er al weer flink wat namen bekend gemaakt en ziet de line-up er, als vanouds, weer heerlijk “old school” uit. Met een naam als de NWOBHM legende Saxon, sinds 1978 een vast recept voor kwalitatief rijke heavy metal shows, staat er een headliner die op zeker voor het nodige vermaak zorgt. Met bands als Metal Church en Flotsam & Jetsam twee thrash metal bands die met de laatste releases blijk hebben gegeven nog lang niet klaar te zijn met het fabriceren van sterke metal albums. Verdere namen uit de “oudheid” zijn Uriah Heep, Rose Tattoo, Voivod, Anvil en Helstar, op zich al voldoende om je gezicht te laten zien in Kortrijk en dan krijgen we ook nog Mikael Åkerfeldt’s Opeth voorgeschoteld.

Het hardere werk wordt ook niet geschuwd op Alcatraz, zo zien we de black metallers van Mayhem terug en bands als Napalm Death, Rotting Christ, Deicide en Demolition Hammer. Meer stevig werk komt er van de sludge metal giganten Amenra, die een thuiswedstrijd spelen in Kortrijk. Of wat te denken van de opstomende nieuwkomer Alien Weaponry uit Nieuw Zeeland, dat met hun thrash metal menig liefhebber inmiddels heeft veroverd. Ook Crobot is zo’n naam die de aandacht op zich wist te vestigen met heerlijke hard rock songs. Met Sacred Reich, Queensrÿche, Soulfly en de thrash dames van Nervosa uit Brazilië is de wederom line-up dik in orde en is dit een festival om in de agenda op te nemen.

Het festival terrein is ruim opgezet met een gezellige biertent (oude Circus Rens tent) waar je heerlijke Vlaamse bieren tot je kan nemen wanneer er even niets speelt wat jou kan bekoren. Kortom, Alcatraz is half august “The place to be”. (Erik van Dijk)

Tickets en/of drankmunten koop je hier!

 
Vienna Metal Meeting 2019

2019 is een kleine maand onderweg en velen van ons kijken voor uit naar het festival seizoen dat komen gaat. Een festival om aan te raden is de Vienna Metal Meeting dat op 11 mei plaatsvindt in de Oostenrijkse hoofdstad. Het festival terrein, de Arena Wien, bevindt zich in een industriële omgeving in de buitenwijk Erdberg en is ontstaan uit een gebied dat vroeger als slachthuis dienst deed. In tegenstelling tot de vorige jaargang, waar gebruik werd gemaakt van een kleine zaal en een grote zaal wordt voor deze editie gebruik gemaakt van het mooie buiten podium en de grote zaal. Een keuze die consequenties heeft voor de line-up daar de Vienna Metal Meeting 2019 meer publiek kan en moet trekken.

 

Onbetwiste headliner voor deze editie is Opeth. De progressieve death metal van weleer en de hedendaagse progressieve rock spreekt tot de verbeelding en het is weer een lust om frontman Mikael Åkerfeldt c.s. aan het werk te zien. Een andere grote naam is het IJslandse Sólstafir die op de Eindhoven Metal Meeting 2018 al lieten zien dat de band een grote populariteit heeft. De eigenzinnige muziek met de depressieve vocalen van Aðalbjörn Tryggvason bezorgen je de koude rillingen en Sólstafir staat garant voor kwaliteit. De line-up is verder gevarieerd, naast eerder genoemde bands is daar het brute werk van bands als Rotting Christ, Necrophobic, Darkspace en Benighted. Black, death, blackened death en wat te denken van de Vlaamse grootheden van Amenra. Deze sludge metal band uit Kortrijk ontstijgt zo langzamerhand het underground circuit en trekt al eerder volle zalen in Nederland, het even geweldige als toegankelijke album ‘Mass VI’ dat in 2017 verscheen zal hier ongetwijfeld aan meegeholpen hebben. Amenra staat live garant voor spektakel.

 

Meest opvallende naam is die van Chris Holmes die op de Eindhoven Metal Meeting de handen op elkaar kreeg als Mean Man. De oude W.A.S.P. krakers die de man en zijn band afwisselen met eigen werk zorgden voor een heerlijke show en ook op de Vienna Metal Meeting zal dit niet anders zijn. Thrash / cross-over met een flinke dosis humor komt er van Insanity Alert. De Oostenrijkers met de Nederlandse frontman Heavy Kevy brachten onlangs met ‘666-Pack’ een heerlijk album uit en staat live garant voor feest. Behalve dat er een inmiddels een flinke Nederlandse enclave in Wenen neerstrijkt gedurende het Hemelvaart weekend staan er ook landgenoten op het podium. Uit het Brabantse land is daar Urfaust. De atmosferische black metal band bracht vorig jaar de vijfde langspeler ‘The Constellatory Practice’ uit en is een van de toonaangevende bands in eigen land. Hoe dan ook voldoende te genieten, is het niet van de bands op het festival dan wel van de vele terrassen die Wenen rijk is. (Erik van Dijk)

 

Complete line-up:


Opeth

Sólstafir

Unleashed

Rotting Christ

Urfaust

Amenra

Necrophobic

Darkspace

Chris Holmes Mean Man

Benighted

Secrets of the Moon

Our Survival Depends On Us

Fleshcrawl

Insanity Alert

Ellende

Doomas

Enclave

 


 

 

Meer info via deze link!

 
Eindhoven Metal meeting - 14 + 15 december 2018

Op 14 en 15 december dit jaar is het laatste grote festival gepland van 2018 en natuurlijk hebben we het hier over de Eindhoven Metal meeting. De Eindhoven Metal meeting kent dit jaar jubileum, het is namelijk de tiende editie en daarmee het langstlopende extreme metal indoor festival. Voor deze editie is er weer een line-up die er toe doet. De headliners Triptykon, Marduk en Sólstafir zijn al een goede reden om af te reizen naar Eindhoven maar EMM 2018 biedt meer.

Natuurlijk is het Triptykon van Tom G. Warrior op zich al een naam om voor te gaan. De voormalig frontman van Hellhammer en Celtic Frost brengt met zijn huidige band de ultieme black doom en doet ons kikkerlandje maar mondjes maat aan. Het laatste album ‘Melana Chasmata’ stamt al weer uit 2014 en naar verluidt is de meester druk aan werk aan een opvolger. Wellicht wordt op EMM naast alle klassiekers uit het verleden en heden een tipje van de sluier opgelicht. Met Marduk zien we een band die Nederland met enige regelmaat bezoekt. De nieuwe plaat ‘Viktoria’ is sinds juni dit jaar uit en de band is sindsdien flink aan het toeren en altijd weer een lust om te aanschouwen. voor het meer subtiele werk is daar het IJslandse Sólstafir. De voormalige black metal band brengt tegenwoordig een post metal variant die je regelrecht in een depressie doet belanden.

Traditioneel is er weer een ruime afvaardiging uit eigen land en uit het Vlaamse land. Ook dit jaar zien we met Izegrim weer een welkome death metal band voorbij komen. Frontvrouw Marloes heeft haar bas uit handen geven en richt zich alleen nog op de vocalen. De laatste EP ‘Beheaded by Trust’ laat horen dat de band weer een paar stappen gezet heeft. Meer death metal komt er van Eindhovense Sisters of Suffocation die op EMM een thuiswedstrijd spelen. Het Overijsselse Dead Head brengt een mix van death en thrash metal naar Eindhoven. Het laatste album ‘Swine Plague’ verscheen vorig jaar, bereidt je dus maar voor op een berg geweld onder de noemer “New Wave Of Old School Thrash Metal”. Brute death metal komt er van het Limburgse Inhume terwijl Offerblok en Urfaust de Nederlandse black metal vaandeldragers zijn. Een potje speed thrash komt van Mandator uit Drente. De band rond Marcel Verdurmen bracht in de jaren ’80 twee albums uit en is sinds 2016 weer actief.

Vlaanderen is dit jaar vertegenwoordigt middels Carnation, de death metal revelatie van dit jaar. De band bracht eerder dit jaar het debuutalbum ‘Chapel of Abhorrence’ en wist daarmee positief de aandacht te trekken. Atmosferische black metal krijgen we voorgeschoteld door Wiegedood. De band bracht de afgelopen jaren een drietal korte albums uit onder de noemer ‘De doden hebben het goed’ en is een aanrader op EMM 2018.

Shining is het geesteskind van de geniale gek Niklas Kvarforth. Reeds op 14 jarige leeftijd bracht Niklas net Shing de eerste EP ‘Submit to Selfdestruction’. Inmiddels heeft de band een flinke discografie opgebouwd en het laatste album ‘X - Varg utan flock’ verscheen in januari dit jaar. Met bands als de Zweedse black / death metal band Necrophobic, de thashers van Gamma Bomb en het Duitse Attic staan er ook dit jaar weer een aantal topbands uit verschillende genres en is het weer volop genieten op de Eindhoven Metal Meeting!

Voor wie aan twee dagen extreme metal niet genoeg heeft kan op donderdag 13 december naar de Warm-Up Party met de bands Aura Noir, Demonical, Obliteration en Vorbid.

Kaarten en meer informatie vindt je op de site van EMM        

LINE-UP:
ARCHGOA
T (FI)
ATTIC (DE)

BENEDICTION (UK)
CARNATION (BE)
CHRIS HOLMES MEAN MAN (US)
DARVAZA (NO/IT)

DEAD HEAD (NL)
DESASTER (DE)
FLESHCRAWL (DE)
GAMA BOMB (IE)
HARAKIRI FOR THE SKY (AT)
IMPALED NAZARENE (FI)
INHUME (NL)
IXXI (SE)
IZEGRIM (NL)
KETZER (DE)
MANDATOR (NL)
MARDUK (SE)
MOONSORROW (FI)
MORTUARY DRAPE (IT)
NECROPHOBIC (SE)
OFFERBLOK (NL)
POSSESSION (BE)
SEPTICFLESH (GR)
SHINING (SE)
SISTERS OF SUFFOCATION (NL)
SLÆGT (DK)
SÓLSTAFIR (IS)
TRIPTYKON (CH)
URFAUST (NL)
VALKYRJA (SE)
WIEGEDOOD (BE)

 
Twee maal Abbath in Nederland

Op woensdag 5 september staat Abbath in de Leidse Gebr. de Nobel. De Noorse black metal icoon is natuurlijk vooral bekend vanwege zijn jaren als de frontman van Immortal met wie hij tussen 1991 en 2015 tal van albums opnam. In 2015 was daar de breuk tussen hem en de rest van de band en ging Abbath solo verder en in 2016 verscheen het debuut album ‘Abbath’. Live speelt de band behalve eigen nummers vooral de klassiekers van Immortal en dat is geen straf.

Als voorprogramma voor deze avond dient de Deense death metal band Baest, ook een band die in 2015 het levenslicht zag. De debuutplaat ‘Danse Macabre’ verscheen in augustus dit jaar en klinkt veelbelovend.

Woensdag 5 september van 19:00 tot 23:00
Gebr de Nobel
Marktsteeg 8, 2312CS Leiden
Tickets bestel je hier


De tweede keer dat we dit jaar Abbath tegenkomen is in een geheel andere hoedanigheid. Op 22 december staat de goede man met zijn Motörhead coverband Bömbers tijdens de derde en laatste editie van de Dutch Memorial , Ian ''Lemmy'' Kilmister in het Heemskerkse De Nozem en de Non. Bömbers staat bekend als een van de beste Noorse Motörhead coverbands maar los van dat feit is het natuurllijk geweldig om deze icoon in een andere hoedanigheid te zien.

Als voorprogramma, terug op verzoek, dient het Limburgse Snaggletoöth dat voor de derde keer deze gezellige avond in Heemskerk mag openen. Natuurlijk is er ook weer nieuws van de brouwers van Happy Face. De brouwerij zorgt voor een speciaal biertje met de toepasselijke naam ‘The Hammer’, een collaboratie tussen BEEK Spirits en HappyFace Beers en het biertje is enkel op The Dutch Lemmy Memorial verkrijgbaar.

Zaterdag 22 december van 20:00 tot 03:00
De Nozem en de Non
A. Verherentstraat 1, 1961 GD Heemskerk
Tickets bestel je
hier


 

 
Alcatraz Hard Rock & Metal Festival 2018 - Kortrijk

Het festival seizoen is weer op gang gekomen en Metal-Experience licht een aantal festivals uit. Vandaag gaat de aandacht uit naar het Alcatraz Hard Rock & Metal Festival te Kortrijk. Het festival kent net als de jubileum editie van afgelopen jaar twee podia en drie dagen en vindt dit jaar plaats van 10 t/m 12 augustus.

Zoals zo veel festivals is ook Alcatraz continu op zoek naar groei. In 2008 begonnen als een kleinschalig en ééndaags project is het festival uitgegroeid tot een driedaags festival met 2 podia en rond de 15.000 bezoekers per dag. Groei betekend meer bezoekers en grotere bands maar gaat ook vaak ten koste van de sfeer en intimiteit, gelukkig weet de organisatie ondanks de flinke groei in vooral de afgelopen jaren de goede sfeer te waarborgen.

De programmering

De naam zegt het al, Hard Rock & Metal Festival, de programmering van Alcatraz is divers, iets wat al blijkt uit de drie headliners: Status Quo, Dimmu Borgir en Helloween. Meer bands in het hardrock en heavy metal genre worden verwelkomt in de oude rotten als: Dee Snider. Ross the Boss, Armored Saint en de rockers van Mr Big. Toppers van de laatste jaren vinden we o.a. in het Nederlandse Epica, de Vlaamse metal band BARK en Phil Campbell and the bastard sons.

Black/Death/Thrash

Waar we vorig jaar de aanvulling op de line-up vonden in het stoner genre is er dit jaar, behalve de vermakelijke live band Orange Goblin, gekozen voor een meer traditionele bezetting. Met bands als Behemoth, Satyricon en Primordial komt het zwarte legion aan zijn trekken waar Sepultura, Suicidal Angels en Municipal Waste de thrashers moeten bedienen. Death metal krijgen we in de vorm van het Nederlandse Pestilence, het Amerikaanse Gruesome, die hun ode aan Death’s Chuck Schuldiner zullen brengen, de doomdeath van Amorphis en de groovende death metal van Devildriver maken het plaatje compleet.

Drie dagen van hardrock tot extreme metal in een heerlijk relaxte omgeving. Een festival en line-up waar de nodige metalhead wel iets mee kan. (Erik van Dijk)

ALCATRAZ Hard Rock and Metal Festival
10-12 August 2018
Sport Campus Lange Munte
Bad Godesberglaan 22
8500 Kortrijk
Tickets https://www.alcatraz.be/en/tickets

 
Stonehenge festival 2018 - Steenwijk
Het festival seizoen is weer op gang gekomen en Metal-Experience licht een aantal festivals uit. Vandaag gaat de aandacht uit naar het Stonehenge festival, dat al jaren een vaste plek heeft op de agenda van vele metalheads en dit jaar op 28 juli plaatsvindt in het Overijsselse Steenwijk.

De programmering van het festival heeft als basis death metal en ook dit jaar komen we weer wat opvallende namen tegen op de line-up. Zo staan de Nederlandse grootheden Asphyx en Pestilence als voornaamste trekkers geprogrammeerd maar ook death/thrash metal band Thanatos en de nog jonge band Sepiroth zullen acte de présence geven. Goregrind krijgen we in de vorm van het eveneens uit Nederland afkomstige Cliteater, en zo is er wat differentiatie in de genres.

Opvallende buitenlandse namen zijn o.a. Firespawn, met leden van Necrophobic en Entombed A.D. in de gelederen. Stonehenge krijgt een primeur met de eerste Nederlandse Firespawn show. Een andere opvallende naam is het Amerikaanse Gruesome, het project dat is opgericht door Matt Harvey en drummer Gus Rios en muziek maakt die de tijd van de overleden Death icoon Chuck Schuldiner doen herleven.

Meer death metal, en dan technisch en bruut, komt er van Suffocation maar ook andere genres komen aan bod. Wat te denken van D.R.I, a.k.a. Dirty Rotten Imbeciles, die hun hardcore punk/crossover thrash naar Steenwijk brengen. Dit alles terwijl de organisatie nog druk bezig is om het plaatje rond te krijgen. De early-bird tickets zijn al geruime tijd uitverkocht, wacht dus niet te lang met de aanschaf van je kaartje en laten we hopen op een mooie zonnige dag de 28 juli op Stonehenge.

Stonehenge
zaterdag 28 juli om 11:00
Steenwijk

Tickets bestel je hier!

 
Vienna Metal Meeting 2018 - Arena Wien - 12/05/2018
Het festival seizoen gaat weer beginnen en behalve de vele evenementen in Nederland en Vlaanderen zijn er in de rest van Europa leuke opties. Vandaag belichten we de Vienna Metal Meeting die op zaterdag 12 mei plaats zal vinden in de Oostenrijkse hoofdstad. Behalve het muzikale programma is dit evenement uitermate geschikt om te combineren met een stedentrip.

Het festival

Op het programma staan zestien bands uit verschillende metal genres. Headliner is de voormalig Immortal frontman Abbath die in 2015 een solo project startte. Het debuut album en vooralsnog laatste wapenfeit stamt alweer uit 2016. Abbath wordt op het podium bijgestaan door bassist King ov Hell (o.a. ex-Gorgoroth, ex-God Seed) en Creature op drums. Abbath speelt naast eigen werk ook de nodige Immortal klassiekers. Meer black metal krijgen we met het Zweedse Marduk. De band toerde inmiddels meerdere keren de wereld rond, deed twee keer een Europese tour ter promotie van het laatste album ‘Frontschwein’ en is altijd een fijne live band.

Smaken genoeg op de Vienna Metal Meeting. Wat te denken van de subtiele klanken van de Zweedse gothic metal / rockband Tiamat of de Nederlandse rijzende sterren van DOOL die met hun darkrock al vele harten veroverde. Nog een Nederlandse afvaardiging krijgen we met de thrashers van Distillator. Deze band vestigde definitief haar naam met het vorig jaar verschenen album ‘Summoning the Malicious’, daarnaast staan de mannen uit Enschede en omstreken vooral bekend om hun energieke live show. Met het Noord Ierse Gama Bomb krijgen we meer thrash metal.

Andere opvallende namen zijn de black / thrashers van Nifelheim, de Duitse technische death metal band Obscura en het Zweedse Entrails. Kortom genoeg te genieten en voor wie een dag niet genoeg is er op de vrijdag nog een pre-party waar de Schirenc Plays Pungent Stench, Totenmond, Epsilon en Dharkhun het programma verzorgen.

Stedentrip

Het festival staat gepland op zaterdag 12 mei en toeval wil dat dit het hemelvaart weekeinde is. Dus waarom niet een paar dagen langer uittrekken en de mooie stad Wenen eens goed bekijken. Op zich is de festival locatie al een bezienswaardigheid, de Arena Wien bevindt zich in een industriële omgeving in de buitenwijk Erdberg en is ontstaan uit een gebied dat vroeger als slachthuis dienst deed. Verder staat Wenen bekend om de vele musea, de Weense Staatsopera en kent de stad vele bouwwerken uit de barok, maar ook uit andere stijlperioden. Kortom genoeg cultuur om een weekend te genieten.

Complete line-up:

Abbath-
Tiamat
Marduk
Obscura
Nifelheim
Gama Bpmb
Desaster
DOOL
Entrails
Guyalax
Ragnarok
Disharmonic Orchestra
Demonical
Distillator
Darkfall
Theotoxin

Tickets kosten €60,- en bestel je hier!

 
Line-up for ROCK FEST BARCELONA 2015 complete.

The line-up for Hollands ROCK FEST BARCELONA festival, set to take place July 23-25, 2015 in Barcelona, Spain is complete.

The festival billing is shaping up as follows :
 

Thursday, July 23
 

Asphyxion
Sabaton
Rosendo
Dream theater
Status quo
Scorpions
Nightwish
Saxon
WASP

Friday, July 24

Hamlet
Hatebreed
Axxis
Brujeria
Nuclear assault
Destruction
Powerwolf
Angeles del infierno
Helloween
Twisted sister
Europe
Entombed ad
Annihilator

Saturday, July 25

Angelus apatrida
Battle beast
Refuge
Primal fear
Lgp
Sebastian bach
Warcry
Loudness
Accept
Judas priest
Riot v
Venom


For more information, visit http://rockfestbarcelona.com/  

 
Line-up For Hollands BOSPOP Festival 2015 complete.

The line-up for Hollands Bospop Festival festival, set to take place July 11-12, 2015 in Weert is complete.

The festival billing is shaping up as follows :
 

Saturday July 11:
 

ZZ Top
Ed Kowalczyk
Gary Clark Jr.
Melissa Etheridge
Anastacia
Caro Emerald
Racoon
Novastar
Fish
Band of Friends
Layla Zoe
Navarone
Luminize
 

Sunday July 12:
 

Steven Wilson
Dream Theater
Europe
Jools Holland and His Rhythm & Blues Orchestra
Black Label Society
Anathema
Danko Jones
Thunder
The Gentle Storm
The London Souls
Dizzy Mizz Lizzy
FM
PAUW

For more information, visit www.bospop.nl

 
NIFELHEIM, AHAB, ONSLAUGHT & SOLSTICE confirmed for Eindhoven Metal Meeting 2015

NIFELHEIM, AHAB, ONSLAUGHT & SOLSTICE have been confirmed for Hollands Eindhoven Metal Meeting festival set to take place December 11 - 12, 2015 at the Effenaar in Eindhoven, The Netherlands.

The festival billing is shaping up as follows:


SAMAEL (Ceremony Of Opposites-setlist)
NECROPHOBIC
NIFELHEIM
GEHENNAH
AHAB
ONSLAUGHT
SOLSTICE
 

More bands will be announced soon.

 

 

 

 

 

Tickets @ E.M.M. http://www.eindhovenmetalmeeting.nl/tickets 
Tickets @ Effenaar http://www.effenaar.nl/tickets 

For more information, visit www.eindhovenmetalmeeting.com.

 
Line-up For Germany's ROCK HARD Festival 2015 complete.

The line-up for Germany's ROCK HARD festival, set to take place may 22-24, 2015 in Gelsenkirchen is complete.

The festival billing is shaping up as follows :

Friday - May 22

VENOM
PENTAGRAM
GOD DETHRONED
FLOTSAM AND JETSAM
ARCHITECTS OF CHAOZ
SPACE CHASER

Saturday - May 23

KREATOR
DORO
SANCTUARY
KATAKLYSM
AVATARIUM
VOIVOD
MOTORJESUS
DESERTED FEAR

Sunday -  May 24

BLACK STAR RIDERS
OVERKILL
MICHAEL SCHENKER'S TEMPLE OF ROCK
REFUGE
CHANNEL ZERO
SINNER
SPIDERS
AIR RAIDFor more information, visit http://www.rockhard.de/festival.html

 
Line-up For Holland's FORTAROCK Festival 2015 complete.

The line-up for Holland's FortaRock festival, set to take place June 6, 2015 at Goffertpark in Nijmegen is complete.

The festival billing is shaping up as follows:

SLIPKNOT
LAMB OF GOD
EPICA
VENOM
HATEBREED
PARKWAY DRIVE
PAPA ROACH
GODSMACK
EXODUS
CLUTCH
RED FANG
CONVERGE
DYING FETUS
FLOTSAM & JETSAM
LEPROUS
SYLOSIS
KING 810
ENFORCER

 


For more information, visit www.fortarock.nl.

 
Line-up For NEUROTIC DEATHFEST 2015 complete.
The line-up for Neurotic Deathfest, set to take place April 17-19, 2015 at 013 in Tilburg, Netherlands.

The festival billing is shaping up as follows:
 

Friday, April 17

ENTOMBED A.D.
DEVOURMENT
MORGOTH
NADER SADEK
SINISTER
SOULBURN
TRIBULATION
UNFATHOMABLE RUINATION
REGURGITATE LIFE
KORPSE


Saturday, April 18

BLOODBATH
ORIGIN
DEAD CONGREGATION
BENIGHTED
DISAVOWED
LIQUID GRAVEYARD
GOROD
KRONOS
CENTURIAN
HOLOCAUSTO CANIBAL
JIG-AI
INGESTED
ACRANIUS
SLAUGHTER TO PREVAIL
PERFECITIZEN
CONTRASTIC


Sunday, April 19

OBITUARY
IMMOLATION
BROKEN HOPE
PYREXIA
INTERNAL BLEEDING
MASS INFECTION
NOMINON
INTERNAL SUFFERING
CARDIAC ARREST
INCINERATE
NEUROMA
HIDEOUS DIVINITY
THE WALKING DEAD ORCHESTRA
NEAR DEATH CONDITION
ABHORRENT DECIMATION
BLEEDING UTOPIA


F
or more information, visit www.neuroticdeathfest.com

 
KATAKLYSM & IRON REAGAN Confirmed For Holland's DOKK'EM OPEN Air Festival 2014

KATAKLYSM & IRON REAGAN have been confirmed bands for Holland's DOKK'EM OPEN Air Festival, set to take place June 19-20, 2015 in Dokkum, Netherlands.

The festival billing is shaping up as follows:

MY DYING BRIDE
CANDLEMASS
BIOHAZARD
KATAKLYSM
GOD DETHRONED
POWERWOLF
LEGION OF THE DAMNED
MADBALL
THRESHOLD
SHINING [ZWE]
MELECHESH
MOONSORROW
MASTERPLAN
THE GENTLE STORM
IRON REAGAN
HERDER
MY MIND'S MINE
 

 

 

 

For more information, visit www.dokkemopenair.eu

 
VENOM, DEATH (DTA) & MOONSPELL Confirmed For Belgium's ALCATRAZ METAL Festival 2015
VENOM, DEATH (DTA) & MOONSPELL Confirmed For Belgium's have been confirmed for Belgiums Alcatraz Metal Festival, set to take place on Saturday, August 8 and Sunday, August 9, 2015 at Festival Area de Lange Munte in Kortrijk, Belgium.

The festival billing is shaping up as follows:
 

NIGHTWISH
SABATON
VENOM
TRIVIUM
BEHEMOTH
ACCEPT
DEATH (DTA)
OVERKILL
MOONSPELL
CARCASS
ANNIHILATOR
QUEENSRŸCHE
DEATH ANGEL
POWERWOLF
ARMORED SAINT
D-A-D


 

 

 


For more information, visit www.alcatrazconcerts.be

 
BIOHAZARD & ORANGE GOBLIN confirmed for Hollands Dynamo Metal Fest 2015

BIOHAZARD & ORANGE GOBLIN have been confirmed for Hollands Dynamo Metalfest, set to take place July 18 at IJssportcentrum in Eindhoven, The Netherlands.

The festival billing is shaping up as follows:


ARCH ENEMY
DEATH ANGEL,
NUCLEAR ASSAULT
BIOHAZARD
ALESTORM
ORANGE GOBLIN
BODYFARM
ORANGE GOBLIN

  

 

 

 

 

For more information, visit www.dynamometalfest.nl.

 
OBITUARY, BETRAYING THE MARTYRS & ENSIFERUM Confirmed For Holland's INTO THE GRAVE Festival 2015

OBITUARY, BETRAYING THE MARTYRS & ENSIFERUM have been confirmed for this year´s INTO THE GRAVE Festival, set to take place August 8, 2015 at Oldehoofsterkerkhof in the center of Leeuwarden, Holland.

The festival billing is shaping up as follows:
 

SABATON

SEPULTURA

OBITUARY

BETRAYING THE MARTYRS

ENSIFERUM

CANNIBAL CORPSE

AVATAR

AUDREY HORNE 

 

 


For more information, visit www.intothegrave.nl.