Heathen

Added, 31 August 2020


Website : Heathen

Op 18 september verschijnt 10 jaar na het vorige album (The Evolution Of Chaos) eindelijk weer eens een nieuw album van de Bay Area thrashers Heathen: ‘Empire of the Blind’. Een mooie aanleiding om Kragen Lum, die het hele album schreef (nummers en teksten!) eens uitgebreid te spreken over de achtergronden van dit album. Ook de heruitgave van het vorige album, de COVID-19 pandemie, de negatieve invloeden van sociale media en de opkomst van wat nieuwe thrash bands komen aan de orde.
 

COVID-19
Als ik het flesje bier hef als groet bij de uitstekende Skype-verbinding, schiet Kragen Lum in lach: “het is hier in Little Rock, Arkansas half 12 in de ochtend dus ik sla even over haha”. Tijdens het voorstellen en het geven van wat nadere info over Metal Experience, luistert Kragen aandachtig en vraagt hij om de groeten over te brengen aan zijn vriend Eus Straver. In deze tijden is het onderwerp COVID-19 niet te vermijden, dus ik vraag hem of hij en zijn dierbaren oke zijn. Kragen geeft aan dat alles goed gaat en dat hij in zijn omgeving geen besmette mensen kent.


Read More

 
Usurper

Added, 07 June 2020


Website : Usurper

Onlangs verscheen na een periode van dertig jaar na het debuut album het tweede Usurper album ‘Evilution’. Automatisch rijst dan de vraag waarom dit zo lang heeft moeten duren. reden voor Erik om frontman Patrick Harreman eens aan de tand te voelen over het nieuwe album en meer.

Patrick Harreman is met Usurper begonnen in 1987, bracht een geweldig album met ‘Divine Spiritual and Intellectual Development’ in 1990, maar daarna werd het stil. Wat is er na de release gebeurd? Allereerst geeft Patrick aan dat zij zelf toentertijd helemaal niet zo happy waren met de plaat. Ons toenmalige drummer zakte in de studio compleet door het ijs en bovendien hadden zij een producer die normaal Andre Hazes mixte. Patrick: “we klonken in de oefenruimte heel anders dan op de plaat. We hebben de drummer toen snel vervangen met Jos de Jong. Echt een drumbeest.


Read More

 
Roman Hödl

Added, 05 November 2018


Website : District 19

Onlangs deden wij een interview met Roman Hödl, de man achter booking bureau District 19 en de festivals Eindhoven Metal Meeting, Vienna Metal Meeting en Stockholm Slaughter. De Eindhoven Metal Meeting viert dit jaar het tienjarig jubileum. Reden genoeg om eens uit te zoeken wie Roman Hödl is, wat hem drijft, wat de ambitie is en wat de is waarheid achter de jongensdroom.

 

Het prille begin, District 19 en de Eindhoven Metal Meeting.

 

Net als iedere zichzelf respecterende metalhead speelde ook Roman in bands als Simply Death en Pulverizer. Op de vraag of hij die tijd mist is het antwoord duidelijk: “Nee. Die underground tijden zijn er weliswaar nog steeds, alleen anno nu zijn de bands technisch en ook qua apparatuur vele malen beter. Qua songwriting is het echter regelmatig mis. Er wordt te veel van anderen gejat en jezelf muzikaal eens lekker laten gaan gebeurt veel te weinig. Te veel kwantiteit dus, en ja, dat is een klacht”. Over de eigen bands kan en wil Roman niet oordelen en vindt hij zichzelf de zwakste schakel. Roman vond het live spelen wel bruut, maar is qua geluidsdragers enkel content over de productie van de ‘Slave Grinder’ E.P. van Pulverizer. Verder geeft hij aan de zaken liever op de achtergrond te regelen: “Ik hoef niet meer zo nodig in de schijnwerpers te staan”.


Read More

 
Black-Bone

Added, 10 November 2015


Website : Black-Bone

Het nieuwe album van het Eindhovense Black-Bone heeft de titel ‘Blessing In Disguise’ meegekregen en is de opvolger van het in 2012 uitgebrachte ‘Back To Mayhem’. Het nieuwe verschijnt bij het Duitse Steamhammer/SPV label dat ook het Eindhovense trio Peter Pan Speedrock (PPSR) onder contract heeft staan. Na Peter Pan is Black-Bone de tweede Nederlandse band in de stal van de maatschappij, waarbij Black-Bone dan ook een enorme stap voorwaarts heeft gemaakt, wat kan een band nog meer willen. Daarnaast is Black-Bone onlangs op tour geweest door Europese tournee, samen met de Amerikaanse band Valient Thorr en het Australische Child.
 
Genoeg reden dus om zanger/gitarist Steef eens wat vragen voor te leggen, hier kan je lezen wat hij allemaal aan ons kwijt wil.


Read More

 
Hell

Added, 31 May 2015


Website : Hell

Op 1e Pinksterdag kreeg ik de gelegenheid een interview te doen met Andy Sneap. De man achter Hell en eerder Sabbat en Godsend en verder bekend van vele album producties van onder andere Exodus, Megadeth en Testament. Op 24 mei stond Andy met Hell on stage bij Gebr. de Nobel in Leiden alwaar ik hem voorafgaand aan de show even sprak. Wat volgde was een verassend open en eerlijk gesprek.

 


Read More

 
Ancient Rites

Added, 31 Mar 2015


Website : Ancient Rites

Op 20 februari  is het nieuwe album van de Belgische Black metal pioniers Ancient Rites verschenen.  Genoeg reden dus om zanger Gunther Theys eens wat vragen voor te leggen, over het hoe en wat omtrent het nieuwe album laten we hem uitgebreid aan het woord.

 

Na jullie voorgaande album ’Rubicon’ (2006) is het lang stil geweest rondom de band . Kan je om te beginnen een korte samenvatting geven wat er zo allemaal gebeurd is en waarom de nieuwe release zo lang op zich heeft laten wachten.  


Gunther:
Inderdaad, velen dachten zelfs dat Ancient Rites niet langer bestond. Langs de andere kant zijn we nooit het type band geweest dat elk jaar een album uitbrengt. De redenen voor deze stilte waren een combinatie van interne en externe factoren die men niet altijd zelf in de hand heeft. De gebruikelijke line up wisselingen, de veranderde situatie in de huidige muziekwereld: door de terugvallende verkoop van cd’s in het algemeen kunnen of willen labels moeilijk nog een budget vrij maken voor underground bands (zeker als die hetzelfde peil willen behouden van vorige werken), financiële beslommeringen, het verlies van onze repetitie ruimte, bandleden met prioritaire private verplichtingen, geen platen contract. Gedurende de jaren van “publieke stilte” werkte de band verder aan nummers via heuse demo pre-producties, incluis orkestraties. Maar we prefereerden het om te wachten tot de kaarten weer beter lagen voor de band, een goede platendeal werd aangeboden en er een degelijk budget beschikbaar werd gesteld om een nieuw album uit te brengen.


Read More

 
Thanatos

Added, 11 Nov 2014


Website : Thanatos

Op 17 november is het nieuwe album van Nederlands oudste deathmetal band Thanatos verschenen.  De band werd immers al in 1984 opgericht. Het album heeft de titel ‘Global Purification’ meegekregen en is daarmee de zesde officiële studio release van de band. We kunnen dus gerust stellen dat de band niet heel productief is geweest door de jaren heen. De reden hiervoor wordt door het gitaristen duo Stephan Gebédi  en Paul Baayens nog eens haarfijn uitgelegd en tevens hebben we de heren bereid gevonden wat vragen over de nieuwste relase te beantwoorden.  

 

Het is alweer 5 jaar geleden dat ‘Justified Genocide’ uitkwam. Kan je in het kort vertellen wat jullie in de tussenliggende periode gedaan hebben?

 

Paul: Sterker nog: het is 8 jaar geleden dat we ‘Justified Genocide’ opgenomen hebben. Toen Stephan en ik met Hail of Bullets begonnen in 2006 en ikzelf ook in Asphyx  betrokken werd, nam dat zoveel tijd in beslag dat Thanatos even in de koelkast gezet moest worden. Misschien heeft dat ook wel er voor gezorgd dat de energie voor Thanatos weer terug kwam. Ik bedoel, het is weer lekker om op hoge snelheden te spelen, terwijl bij de andere bands de groove belangrijker is..


Read More

 
Soulburn

Added, 11 Nov 2014


Website : Soulburn

Op 17 november zal het tweede album, getiteld ‘The Suffocating Darkness’  van het Nederlandse Soulburn verschijnen. Genoeg reden drummer Bob Bagchus eens wat vragen voor te leggen, over het hoe en wat omtrent het nieuwe album van de band. Hier kan je lezen wat hij ons allemaal te vertellen heeft.

 

Om te beginnen, kan je voor de mensen die de band niet kennen kort omschrijven over de geschiedenis van Soulburn, hoe is de band tot stand gekomen en waarom de band ophield te bestaan eind jaren negentig en waar komt de bandnaam vandaan.
 

Bob: Soulburn is opgericht in 1996.Eric belde me destijds op met het idee om een band op te richten die Bathory/Celtic Frost als belangrijkste invloed zou hebben. Uiteraard stemde ik daar mee in omdat die 2 bands al sinds het begin tot één van mijn favorieten behoorden. De bandnaam is spontaan ontstaan eigenlijk. Het was er ineens. Nou,we hebben toen Wannes Gubbels gevraagd om te brullen en te bassen en zodoende namen we eerst een 2 track promo voor Century Media op hetgeen leidde tot een deal. In 1998 kwam ons debut ‘Feeding on Angels’ uit. We deden wat shows,waaronder op Wacken (toen Wacken nog veel kleiner was). We hadden ook enkele oude Asphyx nummers in de set en aangezien Feeding….toch nog aardig veel van de oude Asphyx weg had hebben we de naam maar weer omgedoopt en zijn met dezelfde bezetting doorgegaan.


Read More

 
Grand Supreme Blood Court

Added, 26 Nov 2012


Website :

Grand Supreme Blood Court

GRAND SUPREME BLOOD COURT is een death metalband uit Overijssel, opgericht door gitarist Eric Daniels (ex-Asphyx) samen met bassist Theo van Eekelen (Hail Of Bullets) en zanger Martin van Drunen, drummer Bob Bagchus en gitarist Alwin Zuur uit Asphyx. Het debuutalbum ‘Bow Down Before The Blood Court’ werd opgenomen in de Harrow studio en de Sonic Assault studio en gemixt door Dan Swanö (Edge Of Sanity, Bloodbath). Het album is begin november uitgekomen via Century Media Records.

 

Genoeg reden dus om gitarist Eric Daniels eens wat vragen voor te leggen over Grand Supreme Blood Court. Hier kan je lezen wat hij ons over het album en kwijt wil.

 


Read More

 
Affector

Added, 10 June 2012


Website : Affector

AFFECTOR is een progressieve rock band met een internationale bezetting. De band bestaat namelijk uit de Duitse gitarist Daniel Fries, de Nederlandse drummer Collin Leijenaar (Neal Morse, Dilemma), bassist Mike LePond (Symphony X) en zanger Ted Leonard (Spock’s Beard, Enchant, Thought Chamber) die beiden uit Amerika afkomstig zijn. Het debuutalbum van de band is op 21 mei uitgekomen via InsideOut Music en heeft de titel ‘Harmagedon’ meegekregen. Verder kent het album een aantal interessante gastmuzikanten op keyboards van onder meer Alex Argento, Neal Morse (Transatlantic, Flying Colors), Jordan Rudess (Dream Theater) en Derek Sherinian (Planet X, Black Country Communion). Al met al weet Affector te overtuigen met een zeer sterk album, waarbij de band voor muzikaal vuurwerk zorgt. Het album is dan ook verplichte aanschaf voor de progressieve fan van bands als Dream Theater, Symphony X en Rush om er enkele te noemen.

Het lag dus voor de hand om drummer Collin Leijenaar eens wat vragen voor te leggen over het hoe, wat en waarom van deze nieuwe band. Hier kan je lezen wat hij ons allemaal te zeggen heeft.


Read More

 
Black-Bone

Added, 31 May 2012


Website : Black-Bone

Het debuutalbum van de nog jonge Eindhovense rockband BLACK-BONE is begin mei uitgekomen. Het album heeft de titel ‘Back To Mayhem’ meegekregen en werd opgenomen en geproduceerd door niemand minder dan Oscar Holleman (After Forever, Heideroosjes, Within Temptation) in zijn eigen RS29-studio. Black-Bone werd in 2007 opgericht door zanger/gitarist Steef, bassist Sven en drummer Jules en bestaat inmiddels alweer vijf jaar. In die periode werd er veel live ervaring opgedaan, al dan niet in het voorprogramma van een grote band of op een festival. Zo was de band onder meer te zien op Speedfest, Paaspop, FestyLand en in het voorprogramma van grootheden als Deep Purple (Gelredome Arnhem), Chickenfoot (013 Tilburg) en Sleez Beez (Paradiso).

 

Black-Bone weet met ‘Back To Mayhem’ te overtuigen, de invloeden van bands als AC/DC, Guns N’Roses, Led Zeppelin, Monster Magnet en Motörhead liggen er natuurlijk niet om. Maar dat neemt niet weg dat Black-Bone een sterk ‘no-nonse’ rock n’ roll album heeft weten af te leveren. Verder is de band nog zeer jong, dus wat betreft de toekomst van dit trio zit het dan ook wel goed, want met wat meer originaliteit en de juiste attitude komt deze band er wel. Voor wie de band nog niet live gezien heeft, die moet dit binnenkort zeker eens gaan doen, want live komt de band nog beter uit de verf dan op plaat. Zo zal Black-Bone deze zomer onder meer te zien zijn bij de afterparty na Slash in de HMH te Amsterdam en op het Bospop festival in Weert.

 

Genoeg reden dus om zanger/gitarist Steef eens wat vragen voor te leggen, over het hoe en wat omtrent het nieuwe album van de band. Hier kan je lezen wat hij ons allemaal te vertellen heeft.


Read More

 
Asphyx

Added, 29 Feb. 2012


Website : Asphyx

ASPHYX werd halverwege de jaren tachtig wordt opgericht. Bob Bagchus (drums) en Tonny Brookhuis (gitaar) vormen de eerste bezetting van Asphyx. In eerste instantie richt het tweetal zich op het spelen van nummers van groepen als Death, Celtic Frost en Mayhem. In de zomer van 1988 voegt de uit Duitsland afkomstige Christian Colli (zang, bas) zich bij Asphyx. Met hem wordt in december de demo Enter The Domain opgenomen. De tape bevat uitsluitend zelfgeschreven nummers.

 

In de zomer vann 1990 neemt de band het debuutalbum Embrace The Death op voor het Britse CMFT Productions. Het label gaat echter failliet en de opnamen circuleren vervolgens in de death/doom-undergroundscene. Later dat jaar trekt Asphyx ex-Pestilence-zanger/bassist Martin van Drunen aan. Loomans besluit daarop uit de band te stappen. In de nieuwe samenstelling neemt Asphyx in januari het album ‘The Rack’ op. Deze komt in maart via Century Media Records uit en vormt het officiële debuut. Vooral de beginperiode van de band kent vele bezettingswisselingen. De problemen rond de samenstelling van de band bereiken in april 1993 hun hoogtepunt als oprichter Bagchus besluit uit Asphyx te stappen. Daniels en Van Pol zetten de band, na overleg met Bagchus, voort. Met Sander van Hoof (drums) wordt de cd ‘Asphyx’ opgenomen. Volgens komen er nog enkele albums uit en houd in 1997 de band op te bestaan.

 

In 2007 komt de band weer bij elkaar voor een optreden op het Party.San Festival in Duitsland. De bezetting bestaat uit Wannes Gubbels (bas/zang), Paul Baayens (Thanatos, gitaar), Bob Bagchus (drums) en Martin van Drunen (zang). De eerste uitgave na de doorstart is in juni 2008 als de 7” Death The Brutal Way” single verschijnt. Het album ‘Death...The Brutal Way’ wordt in het voorjaar van 2009 opgenomen in de Sonic Assault studio In 2010 neemt Alwin Zuur (gitarist in Escutcheon) de bass over van Wannes Gubbels.

 

Het nieuwe, achtste album ‘Deathhammer’ is eind februari verschenen. Genoeg reden dus om bassist Alwin Zuur eens wat vragen voor te leggen, over het hoe en wat omtrent het nieuwe album van de band. Hier kan je lezen wat hij ons allemaal te zeggen heeft.


Read More

 
Picture

Added, 18 Feb. 2012


Website :

Picture

PICTURE was Nederlands eerste echte heavy metal-band, de band werd immers al in 1979 opgericht. De band werd vooral bekend door de radio-uitzendingen van Alfred Lagarde en Hanneke Kappen en vooral het nummer “Bombers” was bekend onder metalminnend Nederland. De band genoot bekendheid in Nederland, Duitsland, Italië, Japan en Zuid-Amerika, maar wist nooit echt het grote publiek te bereiken.

Er werd veel getourd en men stond in voorprogramma's van AC/DC, Ted Nugent en Saxon. Met de laatstgenoemde deed Picture in 1981 een Europese tournee. Verder kende de band vele wisselende samenstellingen. Ronald van Prooien, Shmoulik Avigal, Pete Lovell, Bert Heerink en Michel Zandbergen waren allemaal gedurende een periode zanger van de band.

In 2007 besluiten de leden van eerste editie van de band, Jan Bechtum, Laurens Bakker en Rinus Vreugdenhil, de koppen weer bij elkaar te steken. Daarbij vinden ze versterking in voormalig frontman Pete Lovell, die op het album ‘Eternal Dark ’te horen was en gitarist Rob van Enkhuizen. In 2008 worden tevens de optredens hervat. In 2009 verschijnt uiteindelijk na 22 jaar het nieuwe studio album, getiteld ‘Old Dogs, New Tricks’. Dit keer houd de line-up echter ook niet lang stand en verlaten gitaristen Jan Bechtum en Rob van Enkhuizen de band die respectievelijk worden vervangen door Peter Bourbon en Gert Nijboer.

Met deze hernieuwde lineup heeft de band inmiddels hun negende studio album, genaamd ’Warhorse’ ingeblikt. Genoeg reden dus om zanger Pete Lovell eens wat vragen voor te leggen, over het hoe en wat omtrent het nieuwe album van de band. Hier kan je lezen wat hij ons allemaal te zeggen heeft.


Read More

 
Steak Number Eight

Added, 22 Apr. 2011


Website :

Steak Number Eight

De bandleden van de Belgische postrock band Steak Number Eight zijn nog maar net achttien jaar oud en hebben onlangs hun tweede album uitgebracht. Het album heeft de titel ‘All Is Chaos’ meegekregen. Het geluid van de band is een mix van postrock en sludge metal, waarbij de band beïnvloed is door bands als Pelican, Isis, Sunn O))) en Amen Ra. Het nieuwe album is de opvolger van het debuut ‘When The Candle Dies Out’ (2008), dat in feite een samenraapsel was van hun eerdere demo’s. ‘All Is Chaos’ werd overigens geproduceerd door Mario Goossens (Triggerfinger) en gemixt door Matt Bayles (Mastodon, Isis, Pearl Jam) in de Red Room Studio in Seattle. Met ‘All Is Chaos’ lijkt de band dan ook helemaal klaar te zijn om de strijd aan te gaan met de internationale concurrentie.

Genoeg reden dus om zanger/gitarist Brent Vanneste eens wat vragen voor te leggen, over het hoe en wat omtrent het nieuwe album van de band. Hier kan je lezen wat hij ons allemaal te vertellen heeft.


Read More

 
Sinister

Added, 09 Jan. 2011


Website : Sinister

De Rotterdams Death metal veteranen van SINISTER zijn al ruim twintig jaar actief en ondanks dat de band slechts nog één origineel lid in gelederen heeft maakt hen totaal niet uit. Op de valreep van 2010 zag het meest recente album ‘Legacy Of Ashes’ dan ook het levenslicht. Nadat de vorige plaat uit 2008 met goede kritieken werd ontvangen was het aan het Rotterdamse kwartet om met deze plaat verbetering te boeken.

 

Genoeg reden dus om voormalig drummer en de huidige zanger van de band Aad Kloosterwaard eens wat vragen voor te leggen, over het hoe en wat omtrent het nieuwe album van de band. Hier kan je lezen wat hij ons allemaal te zeggen heeft.


Read More

 
Kingfisher Sky

Added, 14 Okt. 2010


Website : Kingfisher Sky

Na zijn vertrek in 2001 bij Within Temptation wilde drummer Ivar De Graaf wat anders gaan doen, samen met de klassiek geschoolde zangeres Judith Rijnveld neemt Ivar alle rust en tijd om composities te schrijven die niet aan een bepaald genre of stijl zijn gebonden en zo wordt de basis gevormd voor Kingfisher Sky. Dit resulteerde in de release van ‘Hallway Of Dreams’. Dit ging echter niet zonder slag of stoot. Ivar en Judith hadden in totaal zo’n vijf jaar nodig om de songs te vormen en een geschikte band bij elkaar te zoeken. In 2007 tekende de band vervolgens een deal met Suburban Records. Er werd in juni 2007 begonnen met de opname van het debuutalbum dat geproduceerd werd door Jochem Jacobs (Textures) en Bouke Visser. De muzikale koers laat zich moeilijk omschrijven, werd het op het debuut nog samen met het label de term progressieve myth-rock doorgevoerd, op het nieuwe album ‘Skin Of The Earth’, dat onlangs is verschenen, is het geluid echter toch meer naar de progressieve rock kant verschoven. Denk daarbij aan bands als Porcupine Tree, King's X en Marillion waardoor het album een veelzijdig geluid met sfeervolle contrasten heeft meegekregen.

 

Genoeg reden dus om zangeres Judith Rijnveld eens wat vragen voor te leggen, over het hoe en wat omtrent het nieuwe album van de band. Hier kan je lezen wat zij ons allemaal te zeggen heeft.

 
Read More

 
Epica

Added, 21 Apr. 2010


Website : Epica

Epica is net terug van een lange Amerikaanse tour, als ze weer een paar zalen in Nederland aan doen. Voorafgaand aan de show in Atak, Enschede is het tijd om de stemming te peilen. Hoe staat het nu met de band? De band vertoeft meer buiten de landsgrenzen dan erbinnen.  Een reflectie van het succes wat de band de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Niet alleen uitverkochte zalen, maar met het laatste album ‘Design Your Universe’ verbreken ze alle verwachtingen. Met een nieuwe line-up zet Epica een volgende stap naar het grote succes.

 

Succes

 

Ariën van Weesenbeek: Ik heb mij prima geamuseerd, het was ook lekker druk in Zaandam. Er was niet echt airconditioning, dus het was goed benauwd op het podium en in de zaal. Het is wel leuk om weer in Nederland te spelen. We hebben net 26 shows erop zitten in The States en Canada, met een verrassend grote opkomst. In 2007 deden we de eerste headline- tour daar, toen ging ik nog mee als sessie drummer. In 2008 gingen we mee als support voor Symphony X, en daarmee hebben we ook fans gewonnen. Ik had zelf het idee dat we met geluk voor vijftig mensen zouden staan. In New York city hebben de show uitverkocht met 600 man, en zo ging het ook met Montreal. Van Texas hadden we geen hoge verwachtingen en het was ook daar echt goed vol.

 

Toch blijft de drummer bescheiden:  Het is heel belonend, en het geeft een gevoel dat iedereen de nieuwe CD goed ontvangt. We hebben heel hard gewerkt om zo’n goed mogelijk album te maken. Dat we een goede balans hebben gemaakt tussen de muziek die Epica maakt en dat mensen het mooi vinden, maar vooral vanuit ons zelf.

Read More

 
Spoil Engine

Added, 05 Sep. 2009


Website : Spoil Engine

Het nieuwe album van het Belgische SPOIL ENGINE heeft de titel ´Antimatter´ meegekregen en is de opvolger van het in 2007 uitgebrachte ´Skinnerbox v.07´. Het album is wederom opgenomen in de Sweet&Sour Studio van zanger Niek Tournois. De mastering van ´Antimatter´ heeft plaats gevonden in New York, bij Sterling Sound (AC/DC, Metallica, Slipknot) om precies te zijn. Ue Nastasi (Killswitch Engage, DevilDriver, Darkest Hour) is hier verantwoordelijk voor. Verder heeft de band de overstap gemaakt naar het grote Roadrunner Records label die afgelopen onlangs het schijfje uitbrachten, wat kan een band nog meer willen…

Verder hebben de vier Belgen en Nederlandse zanger hebben inmiddels een uitstekende live reputatie weten op te bouwen. De band weet namelijk een flinke show neer kunnen zetten die zowat de boxen doet ontploffen. Met deze informatie en na het uitstekende debuut ´Skinnerbox v.07´ is het tijd voor een interview met de band. Hieronder valt dan ook te lezen wat gitarist Nick Vandenberghe ons kwijt wil over onder meer het nieuwe album en de toekomstplannen van de band.

Read More

 
CiLiCe

Added, 07 Aug. 2009


Website : Cilice

De band CiLiCe is gevormd door leden van N3uk!, Orphanage en Smogus nadat deze bands uiteen zijn gevallen. Met een stijl vergelijkbaar met oa. Meshuggah, Dillinger Escape Plan en Mike Patton gaan deze leden een stap verder in de metal zonder zichzelf te verliezen in eindeloos muzikanten gefreak. De bizarre riffs, de syncopische ritmes, de zeer uiteenlopende en veelal brute zang zorgen, samen met een hoop sfeer voor de 'headtrip' die je bij het beluisteren van CiLiCe ondergaat.

 

De combinatie van de doorgewinterde en zeer gedreven muzikanten uit de verschillende hoeken van de heavy muziek heeft ertoe geleid dat men al reikhalzend uitkijkt naar het debuut album dat sinds begin 2009 in de schappen ligt. Sinds de oprichting van de band heeft CiLiCe onafgebroken getoerd in zowel binnen als buitenland.

 

Tussen de bedrijven door zag gitarist Theo Holsheimer gelukkig nog kans om wat vragen te beantwoorden.


Read More

 
Ulysses

Added, 12 Jun. 2009


Website :

Ulysses

Afgelopen maart is het nieuwste album van de Nederlandse progressieve rockband ULYSSES uitgekomen. Het album is de opvolger van het in 2003 uitgebrachte debuutalbum ‘Symbioses’. Nu, zo’n tien jaar na de oprichting is dan eindelijk de langverwachte opvolger van het debuutalbum gereed. Op deze nieuwe release zijn voor het eerst zanger Michael Hos en bassist Casper Kroon te horen die respectievelijk Raymond Jansen en René Schippers vervangen. Ulysses staat voor uitstekende symfonische rock met enige progressieve invloeden. Ulysses wist ons dan ook met ‘The Gift Of Tears’ ruim een uur lang prima te vermaken.

 

De zeven songs op het album vormen dan ook een mooi geheel en als de band op deze voet verder gaat hebben we er in Nederland weer een uitstekende progressieve rockband bij. Reden te meer om gitarist Sylvester Vogelenzang de Jong eens wat vragen voor te leggen om wat meer over deze Ulysses te weten te komen.


Read More

 
The Lucifer Principle

Added, 07 Jun. 2009


Website :

The Lucifer Principle

De deathmetallers van THE LUCIFER PRINCIPLE uit Apeldoorn, Nederland, hebben de laatste tijd aardig aan de weg getimmerd om één van de grotere death metal bands van Nederland te worden. Afgelopen 15 mei is het inmiddels tweede album van de band uitgekomen via Apache Records, het album heeft de titel ‘Welcome To The Bloodshed’ meegekregen. De teksten van het album vormen een compleet verhaal van een klein stadje genaamd Bloodshed, die ogenschijnlijk open en gastvrij is. In “Bloodshed” is alles net even anders als in de normale wereld en groeien de inwoners op met geweld en bedrog.

 

Genoeg reden dus om gitarist Giedo van de Graaf eens wat vragen voor te leggen, hier valt te lezen wat hij onder meer over het nieuwe album heeft te zeggen.


Read More

 
Delain

Added, 15 Apr. 2009


Website : Delain

Er zijn denk ik maar weinigen die het ontstaan van DELAIN niet kennen: de band is vooral het project van toetsenist en componist Martijn Westerholt, die door de ziekte van Pfeiffer zijn werk voor Within Temptation gedwongen stil moest leggen en op deze manier toch zijn creatieve ei kwijt kon. In 2006 zag debuutalbum “Lucidity” het levenslicht, een album waarop vele gastoptredens hoorbaar waren. Onder andere door de vele live optredens en de groeiende populariteit groeide het project uit tot een serieuze band. Eind maart 2009 werd dit bekrachtigt door een tweede langspeler, getiteld “April Rain”.

 

Genoeg reden om oprichter, toetsenist en componist Martijn Westerholt eens wat vragen voor te leggen.


Read More

 
Sieges Even

Added, 24 Jul. 2008


Website : Sieges Even

Op 28 juli zal het eerste live album van Sieges Even getiteld ‘Playgrounds’ verschijnen, het album werd opgenomen tijdens de tour van afgelopen jaar ter promotie van het ‘Paramount’ album. Het album klokt net geen zeventig minuten en tel daarbij nog eens op dat de band live het geluid van hun studio albums bijna weet te benaderen dan weet iedere progressieve metalfan weet wat hij te doen staat. Ter gelegenheid van deze release kreeg ik de kans zanger Arno Menses wat vragen voor te leggen over deze nieuwe release. 


 


Read More

 
Textures

Added, 21 Jul. 2008


Website : Textures

Naar aanleiding van het nieuwe album “Silhouettes” spreken Koos van Marle en Jarn van Strijen met Textures bassist Remko Tielemans. Het gesprek vind plaats vlak voor hun gig met Arch Enemy in de melkweg, te Amsterdam. We besluiten om Remko eens aan de tand te voelen over het nieuwe album, wat hij zoal nog meer doet, en hoe het hem bevalt in Neerlands ingewikkeldste metalband.

 

 

 

 


Read More

 
Dominici

Added, 13 Apr. 2008


Website : Dominici

Dominici is de band van zanger Charlie Dominici die in een ver verleden te horen was op het eerste Dream Theater album ‘When Dream And Day Unite’ dat werd opgenomen in 1989. De band vond Charlie's  geluid echter toch niet bij de band passen; 'A good singer in the wrong band' zoals drummer Mike Portnoy later zou verklaren en hij werd in goed overleg vervangen door James LaBrie. Charlie verdween grotendeels uit het muziekzicht en werd financieel manager in de autobranche, al hield hij wel contact met de heren van Dream Theater. In 2004 verzorgde hij een gastoptreden ter ere van het 15-jarige bestaan van Dream Theater’s  debuutalbum en dit gaf hem de juiste spirit en energie voor een rentree en zodoende musiceerde hij de O3 trilogie.  In 2005 kwam het eerste deel uit: een volledig akoestisch album dat volledig voor Dominici's eigen rekening kwam. In 2007 volgde het tweede deel; een elektrisch vervolg mét begeleidingsband. Eind april 2008 volgt het derde en laatste deel; een 'grande finale' zoals dat zo mooi heet waarin tekstueel en muzikaal alles op zijn plaats valt.

Read More

 
Gorefest

Added, 29 Feb. 2008


Website : Gorefest

Eind juni 2004 wordt bekend gemaakt dat de leden van Gorefest elkaar weer treffen in de oefenruimte. Gesproken wordt er over enkele festivals shows en  er worden nieuwe songs geschreven en oktober 2005 komt uiteindelijk het zesde studio album ‘La Muerte’ uit. De plaat werd gemixt door Tue Madsen in de AntFarm Studios te Denemarken. Inmiddels is afgelopen augustus ook het zevende album ‘Rise To Ruin’ uitkomen welke werd ondersteund met een Europese tournee in oktober met de bands One Man Army And The Undead Quartet en Before The Fall en was de band tevens veelvuldig te zien op de Nederlandse podia.

 

Op 23 december speelde Gorefest op het Heavy X-mass festival. Een mooie gelegenheid om gitarist Frank Harthoorn eens aan de tand te voelen over het nieuwe album en de afgelopen tour

Read More

 
Ayreon

Added, 21 Jan. 2008


Website : Ayreon

Eind januari 2008 verschijnt de langverwachte nieuwe Ayreon cd getiteld, ‘01011001’ en dat is goed nieuws voor het overgrote deel van de muziekliefhebbers want dit project van multitalent en landgenoot Arjen Lucassen wordt zeer gewaardeerd door zowel stevige metalliefhebbers als de wat meer classicrock gerichte luisteraars en de progpuristen.
 

Het nieuwe album zal de naam "01011001" dragen, wat binair is voor 89, wat dan in ASCII weer staat voor "Y." Dat is dan ook het onderwerp van dit album, want behalve produceren, zingen, gitaar-, bas- en keyboards spelen mag Arjen ook graag een verhaal vertellen. We kregen onlangs dan ook een half uur de tijd om Arjen zijn verhaal te laten doen over het wel en wee van zijn nieuwe album.

Read More

 
Kingfisher Sky

Added, 30 Oct. 2007


Website: Kingfisher Sky

Na zijn vertrek in 2001 bij Within Temptation wilde drummer Ivar De Graaf wat anders gaan doen, samen met de klassiek geschoolde zangeres Judith Rijnveld neemt Ivar alle rust en tijd om composities te schrijven die niet aan een bepaald genre of stijl zijn gebonden en zo wordt de basis gevormd voor Kingfisher Sky. Het resultaat ligt imiddels in de winkels, maar de release van ‘Hallway Of Dreams’ ging niet zonder slag of stoot. Ivar en Judith hadden in totaal zo’n vijf jaar nodig om de songs te vormen en een geschikte band bij elkaar te zoeken die werden gevonden in bassist Eric Hoogendoorn (ex-Orphanage), de gitaristen Daan Janzing en Edo van der Kolk en toetsenist George van Olffen (ex- Moonflower). Afgelopen jaar tekende de band een deal met Suburban Records en werd er in juni 2007 begonnen met de opname van het debuutalbum dat geproduceerd werd door Jochem Jacobs (Textures) en Bouke Visser.

Read More

 
The Goods

Added, 13 Mar. 2007

Website: The Goods

De punk-garagerock band The Goods zal op zondag 18 maart 2007 haar debuutalbum uitbrengen via het Eindhovense platenlabel Tear It Up Records. The Goods bestaan uit door de wolgeverfde muzikanten uit de Eindovense Rockcity-scene, die voorheen bekend stonden als De Homo’s, maar na veel commotie rond deze bandnaam rockt de band tegenwoordig onder de noemer The Goods. De stijl en sound van The Goods is niet in een paar woorden te vatten, de muziek is energiek, dynamisch en opwindend. Op het debuutalbum van de band vinden we een aangename mengeling vormen van overdonderende, pakkende hardrock, classic-, punk- and garagerock nummers terug. Dat The Goods hun inspiratie veelal halen uit oude hardrock bands uit de jaren zeventig en tachtig is verder goed te horen. Dit zorgt ervoor dat deze band een zeer eigenaardige, doch herkenbare sound heeft.

Read More

 
Vengeance

Added, 18 Sep. 2006

Website: Vengeance

Eén van de beste en meest toonaangevende hardrockbands die Nederland ooit gekend heeft is helemaal terug, Vengeance levert met dit album een rock n’roll shower af van grote klasse waarmee het de concurrentie in één stoot “Knock Out” slaat, om in de boks termen te blijven, klasse!! Naar aanleiding van deze release heb ik wat vragen losgelaten op bassist Barend Courbois, ten eerste gefeliciteerd met jullie comeback en de release van jullie nieuwe album!


Read More

 
Backyard Babies

Added, 17 Jul. 2006


 

Website:
Backyard Babies

Onlangs waren Backyard Babies zanger Nicke Borg en gitarist Dregen in Amsterdam ter promotie van hun nieuwste release ‘People Like People Like People Like Us’ dat op 24 april via Century Media Records uit zal komen. De band is al sinds 1989 een van de meest toonaangevende Zweedse punkrock bands en heeft sinds hun debuut EP ‘Something To Swallow’ die in 1991 uitkwam diverse albums uitgebracht. De muziek van de Backyard Babies ligt in het straatje van bands zoals de New York Dolls, The Clash, Kiss, Dead Boys en Guns ’N Roses. Het nieuwe album is geproduceerd door Nicke Anderson, voormalig collega van gitarist Dregen waarmee hij in de Hellacopters speelde. wij van Metal-experience reisde naar Amsterdam om eens te luisteren wat beide heren te vertellen hadden.

Read More

 
DragonForce

Added, 19 Mar. 2006Website: DragonForce

Het is september 1999 als de gitristen Herman Li, Sam Totman en zanger ZP Theart de band DragonHeart oprichten. Het trio met verschillende achtergronden ontmoet elkaar in London waarna al snel de benodigde muzikanten worden gevonden om de band compleet te maken. Echter na 2 jaar moet de band hun naam vernaderen en zal de band voortaan als DragonForce door het leven gaan. In de tussentijd krijgt de band het inzicht om het wereldwijde internet te gebruiken als promotie middel voor de band en wordt in 2000 de demo “Valley Of The Damned” aangeboden op de website van de band.Meer lezen

 
Witchery

Added, 19 Mar. 2006Website: Witchery

WITCHERY’s betovering was uitgesproken op het moment dat de vier over gebleven leden van de band Satanic Slaughter in 1997 besloten een nieuwe band op te richten: Jensen (die later de band The Haunted vormde), Richard Corpse, Toxine en Mique.

 

Ik denk dat deze vraag inmiddels al duizenden keren is gesteld, maar waarom hebben we bijna 5 jaar moeten wachten op dit nieuwe album?

De voornaamste rede voor het uitstel is dat onze beide labels Necropolis en MFN zijn verdwenen in de laatste paar jaar. We hebben het album echter al in augustus 2004 opgenomen, maar het duurde even voordat we alles rond hadden wat betreft de deal met Century Media. Ik kan je echter wel beloven dat het volgende album dit keer niet zo lang op zich zal laten wachten.

Read More

 
Naglfar

Added, 16 Mar. 2006Website: Naglfar

Het was in 1992 in Umeå in het verre noorden van Zweden waar het ‘s nachts bitter koud is en de winters lang duren, langer zelfs dan in het koude Stockholm waar de twee vrienden Kristoffer W. Olivius (bass) en Jens Rydén (vocals) de basis legde voor de band Uninterred. Na enkele line-up wisselingen en werd de band omgedoopt in Naglfar en al snel volgde hieruit de eerste demo “Stellae Trajectio”.

De band tourt momenteel samen met headliner Dark Funeral door Europa om hun laatste album ‘Pariah’ te promoten. Kort nadat de band klaar is met hun optreden in 013 te Tilburg krijgen we even de gelegenheid om de gehele band onder het genot van een drankje in de kleedkamer eens te ondervragen.

Meer lezen

 
Dark Fortress

Added, 26 Feb. 2006


Website: Dark Fortress
 

Onlangs tekende Century Media de Duitse black metal band DARK FORTRESS en al snel hierna brachten zij het inmiddels vierde album van de ban duit genaamd ‘Séance’. Met dit album maakt Dark Fortress niet alleen een stap voorwaarts in hun carrière als een van de meest belovende Duitse black metal bands, maar is de band tevens in staat om de internationale competitie aan te gaan. Ontwikkeld uit het conceptuele idee van de directe contrasten tussen hier en nu en het hiernamaals, het fragiele bestaan van de mensheid met zijn meest aantoonbare zwakheden, onwetendheid, hoogmoed en valse illusies geconfronteerd met een zekere dood op het einde. Het punt is dat ‘Séance’ een verscheidenheid is, angstaanjagend extreem en hoogst creatief dat niet mag worden genegeerd. Dus toen we gevraagd werden of we niet een interview wilden doen met gitarist V. Santura twijfelden we geen moment en zonden hem een e-mail met wat vragen

Meer lezen

 
Trail Of Tears

Added, 05 Feb. 2006


Website: Trail Of Tears
 

Op 22 januari 2006 stond de Melkweg te Amsterdam, in het teken van Music Against Cancer. Een benefietconcert, georganiseerd door Eric Gijsen-Muziekprodukties, met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor de stichting KWF Kankerbestrijding. Alle optredende bands deze dag doneren hun show om mee te helpen aan dit initiatief. Zo zal de Noorse band Trail of Tears vandaag als hoofdact fungeren. De band tourt momenteel een viertal dagen door Nederland met als afsluiter het Music Against Cancer festival. Voorafgaande aan het optreden van TOT krijgen we nog even de gelegenheid een zichtbaar vermoeide zanger Ronny Thorsen aan de tand te voelen.

Meer lezen
 
Morning

Added, 11 dec. 2005


 

Website: Morning

De Nederlandse band Morning bracht onlangs het album ‘Hour Of Joy’ uit via het Griekse Black Lotus Label, waar eerder bands zoals Thanatos, Chris Caffery en Angel onderdak vonden. Het album werd opgenomen in de Pitstudio (Sun Caged, Engine Of Pain) onder leiding van Hans Reinders. Na het optreden van Morning in de Bosuil te Weert waar de band in het voorprogramma stond van de Duitse powermetalband Metallium hebben we op deze koude zondagmiddag in november een gesprek met zangeres Saskia van Heugten en drummer Mauro Pi.

Meer lezen

 
Perzonal War

Added, 07 dec. 2005


 

Website: Perzonal War
 

In het kader van het nieuwe album ‘When Times Turn Red’ van Perzonal War hebben we tijdens de persdag in de Bosuil te Weert en gezellig onderonsje met zanger Matthias ‘Metti” Zimmer waarbij hij wordt bijgestaan door drummer en tevens producer van het nieuwe album Martin Buchwalder.

Als eerste, kun je wat meer vertellen over de geschiedenis van de band?
Ja natuurlijk, de band is in 1996 opgericht en tot nu toe hebben we vijf albums opgenomen, 'The Inside’ in 1998, ‘New Time Chaos’ in 2000 en ‘Different But The Same’ in 2002, de eerste twee kwamen uit via ons vorige label en mede door contractuele verplichtingen moesten we toen onze naam veranderen van Personal War naar Perzonal War. Inmiddels hebben we nu het derde album voor AFM records opgenomen getiteld ‘When Times Turn Red’  waarvoor we vandaag diversen interviews gepland hebben staan.

Meer lezen